Logo stadsbladbreda.nl


Kapimex slaat mijlpaal

Vanochtend is onder toeziend oog van wethouder Boaz Adank de eerste paal geslagen van het nieuwe pand van Kapimex op bedrijventerrein Rithmeesterpark. Kapimex bouwt er een duurzaam, industrieel pand dat ruimte gaat bieden aan 60 werknemers.

Kapimex is in 1987 opgericht door Jan Kapteijn en in 2010 overgenomen door Raoul Alblas en Antoine van Groesen. Kapimex is succesvol actief op zowel het gebied van merkontwikkeling als het ontwikkelen van innovatieve private labels en producten voor Europese (groot) retailers zoals Blokker, Albert Heijn, Carrefour en Makro. In 2010 is het merk GUSTA (met een assortiment van 1.300 producten) gelanceerd en de producten doen zijn vertaling eer aan: ‘ik vind het mooi, ik hou ervan’. Kapimex richt zich met haar producten op de home-decoratieve markt; smaakvolle producten voor keuken, tafel en inrichting. Daarnaast is Kapimex marktleider in Nederland voor de levering van non-foodartikelen voor bedrijven die kerstpakketten samenstellen.

Kapimex zit nu nog gevestigd op bedrijventerrein Hoogeind in Breda. Het bedrijf groeit uit zijn jasje en er kwam behoefte aan andere huisvesting. Samen met Michiel Stevens van Winters Bouw & Ontwikkeling werd gekeken naar verschillende mogelijkheden en uiteindelijk viel de keuze op nieuwbouw op het bedrijventerrein Rithmeesterpark. Het is een echt Bredaas project geworden, waarbij Raoul en Antoine hebben gekozen voor zoveel mogelijk lokale leveranciers. Het pand is ontworpen door Grosfeld van der Velde, Winters bouw en ontwikkeling gaat het pand bouwen en Bink verzorgt de elektrotechnische installatie. Er wordt gewerkt volgens het Design & Build proces, waarbij alle onderaannemers heel nauw met elkaar samenwerken. Bijkomend voordeel is dat er op zeer korte termijn een innovatief, duurzaam pand gerealiseerd wordt. In augustus van dit jaar wordt het pand, dat ruimte gaat bieden aan 60 werknemers, opgeleverd.

Raoul Alblas: ‘Het nieuwe pand krijgt een industriële uitstraling met veel glas. Als je binnenkomt kijk je zo op de showroom en de designruimtes. De vergaderruimtes, kantoortuinen, demonstratiekeuken, het GUSTA-café; alles wordt volledig afgestemd op het nieuwe werken. Studio MFD heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de binnenhuisarchitectuur. We zijn klaar voor een duurzame toekomst.’

reageer als eerste
Meer berichten