Menciaweek weer van start

BREDA – Van 20 t/m 24 maart vindt er op het Mencia de Mendoza Lyceum weer de Menciaweek plaats waarin leerlingen zowel op school als buitenschools aan boeiende en leerzame activiteiten deelnemen. Dit jaar zijn er extra veel nieuwe activiteiten:

Focus op Frans en Duitse taal

Vaak wordt er binnen internationalisering aandacht besteed aan de Engelse taal, maar we leggen de focus ook op andere talen zoals Frans en Duits. Zoals tijdens het bezoek aan Chassé Cinema waar de leerlingen kunnen kiezen tussen de Franse film “Demain tout commence” of de Duitse film “Er ist wieder da”.

Roulez jeunesse!

Nieuw dit jaar is het toneelstuk Frans. Voor leerlingen uit de derde klas. Onder begeleiding van de bekende professionele Franse acteur Jérôme Thibault wordt het Franstalig toneelstuk “Roulez jeunesse!” ingestudeerd. De leerlingen beginnen op maandag 20 maart met het oefenen van de acteertechnieken. Dinsdag 21 maart gaan de leerlingen aan de slag met de teksten die ze van te voren al hebben bestudeerd. Uiteindelijk wordt er op donderdag 23 maart gewerkt aan de voorstelling die in de middag wordt gegeven voor leerlingen en docenten. De ateliers worden geheel in het Frans verzorgd door Jérôme Thibault.

Mach mit! – Doe mee!

Staat in grote witte letters op de oranje BMW 218d Active Tourer meerdere keren per week door Nederland rijdt om leerlingen Duits met de Duitse taal en cultuur vertrouwd te maken. De Mach-mit-Mobil organiseert ter plekke spelletjes en andere activiteiten, waarbij de scholieren op verschillende manieren worden uitgedaagd: Ze kunnen in de voetstappen van Duitse uitvinders treden, aparte Duitse smaken proeven, naar recente Duitse popmuziek luisteren of een vakantie in Duitsland plannen. Op 29 maart komt de Mobil naar Mencia.

Actueel: op de vlucht

Een Syrische vluchteling vertelt over zijn reis naar Nederland en de leerlingen gaan met elkaar in discussie over onze eigen houding ten opzichte van vluchtelingen.

Gastles Jong en duurzaam

Waar komt onze kleding vandaan? Welke stappen worden genomen om van een katoenplant een T-shirt te maken dat wij uiteindelijk in de winkel kopen? En wie heeft dat shirt gemaakt? In de workshop ‘duurzame mode’ krijgen leerlingen antwoorden op deze vragen en doen de leerlingen een simulatiespel waarbij ze zich verplaatsen in actoren binnen de kledingindustrie met als opdracht deze industrie te verduurzamen.

We Can Young: gastles over seks en relaties

We Can Young (onderdeel van het CJG) is een campagne met een duidelijk doel: dat jongens en meisjes respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. In deze gastles worden 6 sekscriteria besproken die we gebruiken om te beoordelen op gezond seksueel gedrag. Deze gastles wordt gegeven door ‘Changemakers’; HBO studenten en vrijwilligers die zich inzetten voor de campagne.

Meer berichten