Logo stadsbladbreda.nl


'BLIKVANGERS' van Fiep Westendorp in Etten-Leur

In het Nederlands Drukkerij Museum aan de Leeuwerik 8 in Etten-Leur is vanaf zondag 2 april tot 1 november de bijzondere expositie 'BLIKVANGERS van Fiep Westendorp' te zien. Deze tentoonstelling is onderdeel van de landelijke viering van de honderdste geboortedag van deze overbekende illustratice tot eind dit jaar en kwam tot stand in 'n nauwe samenwerking met Fiep Amsterdam BV.

ETTEN-LEUR - De expositie in het Nederlands Drukkerij Museum geeft een chronologisch overzicht van 't complete oeuvre van Fiep. Aanleiding voor de tentoonstelling is de uitgave van het gelijknamige boek BLIKVANGERS van Fiep Westendorp. Dit prachtige boek is een naslagwerk van het werk, dat Fiep maakte voor reclame, affiches en vooral boekomslagen. Het boek is tevens de leidraad van deze prachtige tentoonstelling.

Fiep Westendorp heeft altijd uitsluitend gewerkt voor reproductie en drukwerk. Daarom is het extra leuk dat haar werk, gedurende een halfjaar, getoond wordt in het Nederlands Drukkerij Museum. Er zijn illustraties te zien voor reclamecampagnes, affiches, en ontwerpen voor boekomslagen. Aan de hand van de ontwerpen is de ontwikkeling van de druktechniek goed te volgen. Maar uiteraard zullen ook Jip en Janneke niet ontbreken op deze tentoonstelling.

Het Nederlands Drukkerij Museum is tijdens de expositie BLIKVANGERS van Fiep Westendorp van dinsdag tot en met vrijdag 's middags geopend van één uur tot halfvijf en verder ook iedere eerste en derde zondag van de maand. Ook worden er naar aanleiding van deze expositie diverse activiteiten en workshops gehouden voor jong en oud. Meer informatie daarover kun je vinden op de site www.nederlandsdrukkerijmuseum.eu.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox