Logo stadsbladbreda.nl


Zingend langs terrassen

Op zondagmiddag 9 juli fietsen vier Bredase koren voor het tweede jaar de 'Tour de Chant'. Die Tour brengt de koren langs vijf mooie terrassen in Breda en Ulvenhout. De middag is georganiseerd door gemengd koor De Zuiderlingen. Net als de andere deelnemende koren, Stijlloos, Nootwaar en De Baronica’s, fietsen ook de Zuiderlingen mee in deze Tour van één middag die vijf etappes telt.

Wie die zondagmiddag tussen 13.30 en 16 uur op het terras zit bij Het Tuinhuis van Charlotte (Kinderboerderij Wolfslaar), De Uitdaging in Ulvenhout, De 7 Heuveltjes of De Boschwachter in het Mastbos krijgt in een kort tijdsbestek de afwisselende zang van vier verschillende koren te horen. Met ongeveer een half uur tussenpauze arriveert telkens een nieuw koor op de fiets bij het deelnemend terras. En elke keer kan iedereen genieten van een prachtig a capella-concert.

Hopelijk hebben de koorleden tussendoor nog tijd om van het mooie landschap rond Breda te genieten op hun fietstocht. Die brengt hen via Wolfslaar en het Ulvenhoutsebos, door het Markdal naar het Mastbos en de Ginnekenmarkt. De tocht is uitgezet op fietsen in een rustig tempo, want buiten adem aankomen is funest voor de zangkunst!

De laatste etappe brengt de vier koren omstreeks 16.00 uur weer samen, waar ze op de Ginnekenmarkt tussen Boerke en Moeke, eerst apart en vervolgens gezamenlijk in koor met maar liefst 100 zangers een afsluitend concert geven. Dat wordt net als vorig jaar een spannend experiment, want de koren hebben de voorbije weken enkele liederen apart ingestudeerd die ze pas op dat moment voor het eerst samen gaan uitvoeren!

Op één ding hebben de koren wel hun hoop gevestigd. Namelijk dat het op zondag 9 juli mooi droog weer is. Want eventuele regen zou een spelbreker kunnen zijn. Als op die tourochtend de verwachting is dat het de hele middag zal regenen wordt de happening zonder pardon afgelast en is er volgend jaar weer een kans. Door de stromende regen fietsen en zingen bij lege terrassen is immers niet goed voor de keel.

Hopelijk werkt de zon mee en krijgen de terrasbezoekers veel moois te horen en een prima indruk van de verschillende repertoires en gezelschappen. Wie weet fietsen sommigen dan volgende keer ook mee. De koorleden vertellen graag meer over de diverse mogelijkheden bij de deelnemende koren.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten