Logo stadsbladbreda.nl


Het geheim van de Haagse Beemden

De film ‘Het geheim van de Haagse Beemden’ van Bert van Gerven ging onlangs in de Lucaskerk in première. De productie wordt gekenmerkt door een intelligent verhaal, opvallend mooie locaties en goed acteerwerk. Helaas zijn er ook een paar technische schoonheidsfoutjes ingeslopen. Met name de geluidskwaliteit liet hier en daar te wensen over. In de overvolle Lucaskerk waren de verwachtingen hoog gespannen. Een film die zich afspeelt in de eigen leefomgeving, dat prikkelt!

De film is bedoeld voor kijkers van alle leeftijden. Hoewel het thema van het verhaal eenvoudig is blijft het toch goed opletten om de draad niet te verliezen. De verbindende factor in het verhaal is een dolende geest (gespeeld door Perry Batenburg) die goede daden verricht. Deze schim legt een link tussen de historische en moderne verhalen in de film. Een knappe vondst van van Gerven.

Spelers

Tientallen spelers en figuranten deden mee in de film. De jongste acteur, Sven Reinieren, had al ervaring opgedaan bij de sprookjesboommusical in het Eftelingtheater en de Ciske de rat musical. Hij speelt zelfverzekerd en naturel evenals Dominique Manuhutu die al eerder uitblonk in schoolmusicals. Alex De Vliegere zet een geloofwaardige landheer neer. Geert Dekkers speelt zijn rol als bestolen boer overtuigend. In de scene op het Galgenveld zorgt hij voor een traantje en een lach tijdens zijn ontsnapping. Een bijzondere bijdrage leverde kunstenares Maike Godefroy met zowel goed spel als een indringende schildering van de bokkenrijders.

Vervolg

Bert van Gerven heeft plannen om ook de resterende legendes in een filmscenario te gieten. Gezien zijn prestatie en het enthousiasme van de groep zal dat zeker lukken.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten