Logo stadsbladbreda.nl


Erwin, eigenaar van ijssalon Bon Appetit, werkte graag mee aan de actie die Jasmijn samen met haar moeder bedacht. FOTO: Renée ter Berg
Erwin, eigenaar van ijssalon Bon Appetit, werkte graag mee aan de actie die Jasmijn samen met haar moeder bedacht. FOTO: Renée ter Berg (Foto: Renée ter Berg)

Bon Appetit geeft kinderen een ijsje

Wijmakenbreda.nl praat met Jasmijn en Edwin. "Mijn moeder en ik zaten een ijsje te eten bij de ijssalon. Toen bedachten we dat sommige kinderen in de zomer misschien niet zo vaak een ijsje kunnen eten als wij, omdat er ook gezinnen zijn met weinig geld. We dachten aan de Voedselbank en hoe we via de Voedselbank die gezinnen aan een ijsje konden helpen", vertelt Jasmijn aan WijmakenBreda.nl. Vervolgens bedacht het tweetal een leuke actie voor de voedselbank.

BREDA - "Ons idee was om één of meerdere grote ijssalons in Breda te bellen of ze misschien cadeaubonnen voor ijsjes wilden geven voor de Voedselbank", legt Jasmijn uit aan WijmakenBreda.nl

Hoe heb je dat geregeld?

Jasmijn: "We zijn naar de Voedselbank gegaan en die vonden het een leuk idee. Toen hebben we ijssalon Bon Appetit gebeld en de eigenaar wilde meteen voor alle kinderen een ijsje regelen. Dat zijn dus wel 285 ijsjes! We hebben de bonnen naar de Voedselbank gebracht en aan het begin van de zomervakantie worden ze uitgedeeld."

Wat vond je leuk aan het bezig zijn met deze actie?

Jasmijn: "Dat je heel veel mensen helpt en dat je het regelt en het kan bedenken."

Wat vind je ervan dat Edwin van Bon Appetit meteen wilde helpen?

Jasmijn: "Heel erg leuk en ook heel erg aardig dat hij zoiets doet voor kinderen."

Edwin, waarom deed je mee aan deze actie?

Edwin: "Iedereen moet in de zomer toch een ijsje kunnen eten? Als gezinnen door omstandigheden wat minder te besteden hebben, dan moeten de kinderen daar zeker niet de dupe van worden."

Maar een bak ijs van de supermarkt is toch niet zo duur?

Edwin: "Een ijsje eten in de ijssalon is een andere beleving dan thuis in de tuin zitten. Bij ons ben je er echt even uit en ambachtelijk ijs in natuurlijk lekkerder! Wij verkopen geen ijs, maar een glimlach. Iedereen van jong tot oud gaat hier lachend de deur uit."

Hoe kwam je op het idee om zo'n grote ijssalon te beginnen?

Edwin: "We hadden al een cafetaria met ijssalon in Rijsbergen. Ik wilde altijd al nog een kleine ijssalon erbij. Ik zou hier een klein deel van het pand huren. Hiernaast zou eerst een supermarkt komen, maar dat ging niet door. Toen besloot ik het hele pand te huren. Zo hadden we ineens 450 vierkante meter ijssalon. De zaak in Rijsbergen runt mijn vrouw en ik ben hier bijna dag en nacht te vinden. Het is hard werken. Maar het is nog groter en leuker geworden dan ik vooraf had kunnen dromen", laat Edwin weten.

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten