Logo stadsbladbreda.nl


Donderdag 6 juli ontvingen de deelnemers aan de cursus Citytrainers van Breda Actief hun certficaat van wethouder Miriam Haagh. FOTO: PR
Donderdag 6 juli ontvingen de deelnemers aan de cursus Citytrainers van Breda Actief hun certficaat van wethouder Miriam Haagh. FOTO: PR

Certificaat voor sportieve talenten

Eind vorig jaar en begin dit jaar zijn weer drie groepen met totaal veertig enthousiaste jongeren gestart met de cursus Citytrainers van Breda Actief. De cursus leidt sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar op, om met gebruik van hun sportieve talenten, activiteiten te organiseren in Breda.

BREDA - Een nieuwe ontwikkeling binnen de cursus was de deelname van acht statushouders. Donderdag 6 juli ontvingen de deelnemers aan deze cursus van wethouder Miriam Haagh hun certificaat. Zij opende de avond bij Strand Binnen aan de Tramsingel en benadrukte wat een mooie bijdrage de Citytrainers hebben geleverd en zullen gaan leveren aan de stad. "Iedereen wil in levendige buurten en wijken wonen. Activiteiten dragen enorm bij aan de onderlinge samenhang en zorgen ervoor dat jong en oud deelnemen en zich onderdeel voelen van de stad. Het is dan fantastisch om te zien dat zo'n grote en diverse groep jonge mensen verantwoordelijkheid neemt om zelf die activiteiten in Breda te organiseren." Miriam Haagh mocht ook het eerste exemplaar van het Citytrainer boekje in ontvangst nemen. Hierin is een greep uit de vele succesverhalen vastgelegd. Daarna was het podium voor de Citytrainers en presenteerden ze wat ze in de cursus bereikt en ervaren hadden. Jesse Rockx: "Tijdens Dé Vrijwilligersmarkt Breda zocht ik een MAS stageplaats. Ik heb gekozen voor Citytrainer Breda omdat ik graag sport! Ik heb vooral geleerd dat het voorbereiden van activiteiten erg belangrijk was. Daarnaast heeft de Citytrainers cursus me heel veel zelfvertrouwen gegeven. Ik durf zelfs nu te presenteren voor een groep mensen". De avond eindigde met de uitreiking van de certificaten, veel vrolijke gezichten en een gezellige borrel.

Ben jij sportief?

In oktober 2017 gaat er weer een nieuwe Citytrainer-cursus van start in Breda. Alle enthousiaste, sportieve jonge mensen vanaf 15 jaar zijn van harte welkom om zich hiervoor op te geven via www.breda-actief.nl/citytrainer-breda. Karin van Tilburg, projectleider Citytrainers bij Breda Actief: "Of je nu een fanatieke fietser of voetballer bent of graag iets organiseert, jouw talent kun je delen en nog verder ontwikkelen als je Citytrainer wordt." Tijdens de opleiding, die bestaat uit zeven bijeenkomsten en vijftien uur stage, leren de jongeren alles over het opzetten van een sportieve activiteit, hoe je omgaat met conflicten en hoe je reclame maakt voor je activiteit; allerlei thema's komen aan bod. Tijdens de stage gaan de Citytrainers direct aan de slag."

www.breda-actief.nl/citytrainer-breda


 
 

Rachel van Westen
Reageer als eerste
Meer berichten