Logo stadsbladbreda.nl


Wethouder Patrick van Lunteren reikte dinsdagmiddag 18 juli tijdens een gezellige middag op sportpark Lage Kant Noord de eerste zomerpretpakketten - boordevol leuke spulletjes - van Nationaal Fonds Kinderhulp uit aan kinderen die door financiële problemen niet op vakantie kunnen.
Wethouder Patrick van Lunteren reikte dinsdagmiddag 18 juli tijdens een gezellige middag op sportpark Lage Kant Noord de eerste zomerpretpakketten - boordevol leuke spulletjes - van Nationaal Fonds Kinderhulp uit aan kinderen die door financiële problemen niet op vakantie kunnen.

Zomerpretpakketten van Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp heeft 18 juli zomerpretpakketten uitgedeeld tijdens een gezellige middag op sportpark de Lage Kant Noord. De pakketten zijn bedoeld voor kinderen die in armoede leven en niet uitkijken naar de zomervakantie.

BREDA - Eén op de acht kinderen in Nederland heeft namelijk helemaal geen leuke vakantieperiode. Ze gaan in de vakantie nergens heen, beleven weinig andere leuke dingen en hebben in september op school weinig te vertellen. Ze voelen zich buitengesloten. Dat moet anders!

Boordevol leuke spulletjes

Het zomerpretpakket van Kinderhulp zit boordevol leuke spulletjes voor mooi en slecht weer om deze zomervakantie mee door te komen. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed, (vakantie)boeken, een bioscoopbon, zonnebrand en een dagje uit naar een pretpark inclusief het vervoer.

Ieder kind moer erbij horen

,,Ieder kind moet erbij kunnen horen, ook de kinderen die in armoede leven!'', zo zegt Jan Wezendonk, directeur van Nationaal Fonds Kinderhulp, vol overtuiging. ,,We delen dit jaar 300 zomerpretpakketten uit door heel het land, maar het doel is om dit aantal in de komende jaren fors uit te breiden. Dit doen we uiteraard niet alleen. Er zijn verschillende sponsoren die ons spullen of korting geven zodat we de zomerpakketten voor de kinderen samen kunnen stellen.''

Kindvriendelijke stad Breda

Wethouder Patrick van Lunteren overhandigde op 18 juli de eerste pakketten. ,,Het is hartstikke mooi dat er voor kinderen die van vanwege financiële problemen tijdens de zomer thuis blijven, toch aandacht is. Dat ook zij vakantie kunnen vieren. Dit past heel goed bij de kindvriendelijke stad die Breda is'', aldus Van Lunteren.

Kookworkshop en theater

Naast de zomerpretpakketten trakteerde KinderResto, 'n initiatief van Resto VanHarte, de kinderen namens Kinderhulp ook op een kookworkshop en een verantwoorde doch lekkere lunch, en werden de kinderen ook vermaakt door kindertheater Pietepaf en Sebastiaan Brussee Producties. ,,Het was écht 'n ontzettend leuke middag en het belooft nu ook een hele mooie zomervakantie te worden voor mijn zoontje'', zo reageerde een blije moeder op de komst van Kinderhulp naar Breda. In totaal deelt Kinderhulp tijdens een tour door Nederland op zes locaties zomerpretpakketten uit. Kinderhulp doet samen met spaarvarkentje Lukkie (gekregen van Kinderen voor Kinderen). In Breda bezocht Lukkie ook tesamen met Kinderhulp nog winkelcentrum Hoge Vucht om aandacht te vragen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Op www.kinderhulp.nl/zomerpret vind je meer info

1 reactie
Meer berichten