Logo stadsbladbreda.nl


Heemschuur De Stee zondag 6 augustus open

Wanneer was het de laatste keer dat u een bezoek heeft gebracht aan de Heemschuur? Wellicht is het meer dan een jaar of zelfs 5 jaar geleden. Als dit het geval is dan moet u beslist weer eens binnen komen lopen, want er is in de jaren heel wat veranderd. De indeling is onder de loep genomen en er zijn weer veel interessante zaken bij gekomen, ik noem alleen nog maar even de pas geopende “Dorpsapotheek”.

Kom binnen en ga zitten in de huiskamer uit grootmoeders tijd. Neem alles wat u ziet in u op en waan u terug in de tijd waarin het comfort van nu ontbrak. Als u de sfeer heeft geproefd loopt u naar de keuken uit diezelfde periode en misschien herkent u daar nog attributen van vroeger tijd. Het kan ook zijn dat u van sommige zaken het gebruik niet kent. De aanwezige bestuursleden kunnen u tekst en uitleg geven.

Daarna wordt het hoog tijd om een blik te werpen in de andere stijlkamers en de gereedschappen en werktuigen te bekijken. Ook deze collectie geeft u een beeld van de vroegere leefgewoonten in Teteringen.

De Heemschuur is gevestigd op het Zuringveld 1A in Teteringen en is open van 14.00-16.00 uur. De toegang is gratis, echter een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

U kunt thuis onze vernieuwde website www.teteringserfdeel.nl bekijken voor uitgebreide informatie over de Heemkundekring.

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten