Logo stadsbladbreda.nl


Stichting Elisabeth slaagt cum laude voor keurmerk Veiligvoedsel.nl

Alle restaurants en de winkel van Stichting Elisabeth zijn met vlag en wimpel geslaagd voor de toetsing van het keurmerk Veiligvoedsel.nl. Hiermee scoort Stichting Elisabeth als zorgaanbieder de 1e plaats in Noord-Brabant!

Met overtuigende cijfers zijn alle locaties van Stichting Elisabeth beoordeeld. Het keurmerk werd tijdens het drukbezochte Foodfest op 25 september officieel uitgereikt door Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl.

Resultaten

Stichting Elisabeth is al meerdere jaren bewust bezig met de naleving van HACCP wet en regelgeving. Zij wordt hier jaarlijks op geauditeerd door Stichting Veiligvoedsel.nl. Stichting Elisabeth heeft er dit jaar voor gekozen om met alle restaurants en huiswinkel in een versneld tempo deel te laten nemen aan het keurmerktraject. Het betreft hier de locaties Centrum , Westerwiek, Vuchterhage en De Donk. De resultaten van de audits tonen aan dat Stichting Elisabeth goed bezig is op het gebied van HACCP. De pluim gaat dan ook naar de enthousiaste en gemotiveerde cateringmedewerkers, zonder wie dit geweldige resultaat niet behaald had kunnen worden.

Met het Keurmerk Veiligvoedsel toont Stichting Elisabeth aan dat zij voldoet aan de wettelijke eisen omtrent hygiëne en voedselveiligheid. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij er wordt getoetst op ruim 400 punten. Stichting Elisabeth behaalde voor de vier locaties cijfers tussen de 8,4 en 9,49. Hiermee is het keurmerk ruimschoots behaald!

Foodfest

Om het behalen van het keurmerk te vieren organiseerde Stichting Elisabeth samen met haar toeleveranciers Hotel Merlinde, Bidfood, JDE, Culinair Kommers, Vrumona, en Top Bakkers op maandag 25 september het Foodfest. Hierbij konden alle cliënten, bezoekers en personeelsleden genieten van diverse producten van deze toeleveranciers. Tijdens dit evenement werden de certificaten en het keurmerk Veiligvoedsel.nl. overhandigd aan de Locatiekoks Marianne Stoffelen van Locatie Centrum, Peter Antonissen van locatie De Donk, Peter Koks van locatie Westerwiek en Teske Freiderichs van locatie Vuchterhage. Stichting Elisabeth kijkt met trots terug op een geslaagd evenement.

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Het Keurmerk staat in het teken van de HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) wet en regelgeving binnen het voedingsproces. In het kort betekent dit dat er zeer veel aandacht besteed wordt aan het serveren van veilig en hygiënisch eten en drinken. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat om aan haar cliënten en gasten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox