Logo stadsbladbreda.nl


Het gezelschap Het Zuid Land brengt vrijdag 6 oktober nog twee keer de voorstelling'Het verlangen van de eenzaat'.  FOTO: LAURA LORMAN
Het gezelschap Het Zuid Land brengt vrijdag 6 oktober nog twee keer de voorstelling'Het verlangen van de eenzaat'. FOTO: LAURA LORMAN (Foto: Laura Lorman)

6 oktober reprise van 'Het verlangen van de eenzaat'

BREDA - In het weekend van 8, 9 en 10 september stond in de Belcrum het gebied KlaversJansen het teken van de allereerste editie van LA Breda. Dit Live Art-festival kende 'n mooie eerste editie, vol met theater, muziek, circus, visuele kunst, installaties etc. in de loodsen en huisjes op terrein KlaversJansen in Belcrum.

Tijdens de drie dagen bezochten zo'n 2.700 bezoekers het festival. Zij konden zich onderdompelen in de wereld van 't zogeheten 'Live Art', met theater, dans, muziek, circus en visuele kunst. Naast de lokale makers als Guilherme Miotto, Dyane Donck en Rogier Telderman brachten ook tal van jonge kunstenaars, amateurs en professionals voorstellingen en installaties. Op ongewone locaties kwamen kunsten tot leven en sommige voorstellingen waren speciaal voor het festival gemaakt.

Op veler verzoek komt nu één van de voorstellingen eenmalig terug. Het jonge gezelschap Het Zuid Land imponeerde op LA Breda met 'Het verlangen van de eenzaat', sfeervol neergezet in 'n oud huis in de Minister Kanstraat. Het gezelschap Zuid Land is met name geïnteresseerd in filmisch theater. Speciaal voor LA Breda onderzochten de theatermakers Jorg van den Kieboom en Hidde Brouwers het begrip eenzaat, en het resultaat was deze voorstelling 'Het verlangen van de eenzaat', waarin de verschillende gezichten van 'n eenling getoond worden.

De voorstelling 'Het verlangen van de eenzaat' is op vrijdagavond 6 oktober twee keer te zien, om halfnegen en en om halftien. Het voorafgaand verzamelen voor deze voorstellingen is bij PodiumBloos aan de Speelhuislaan 153. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.podiumbloos.nl, of - bij beschikbaarheid - aan de avondkassa. Hou er rekening mee dat de capaciteit beperkt is.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox