Logo stadsbladbreda.nl


Talenten in het Annahuis

Het atelier van het Annahuis presenteert met trots haar werk tijdens een expositie bij de Nieuwe Veste. Van 7 oktober t/m 5 november kunt u hier vrijwel dagelijks binnenlopen. Donderdag 12 oktober om 14:00 uur wordt de expositie feestelijk geopend in aanwezigheid van wethouder Marianne de Bie.

Elke donderdagmiddag is er open atelier in het Annahuis. De kunstenaars delen lief en leed met elkaar terwijl ze, ieder op hun eigen manier, creatief aan het werk zijn. Het is een bijzondere groep mensen, ieder heeft zijn of haar verhaal hoe het bijvoorbeeld is om rond te komen van een minimuminkomen, eenzaam te zijn of de deur niet uit te durven. Bij het Atelier is iedereen welkom. Mensen voelen zich gezien en gehoord. In het Annahuis is elk mens de moeite waard en word je aangesproken op je talenten.

Kunstenares Emanuela Slanzi begeleidt het Atelier. “De kunstwerken zijn de registratie van een proces dat we met elkaar hebben doorgemaakt. Ieder geeft vorm aan iets van zichzelf wat onzichtbaar was. Het leven wordt gedeeld en tegelijk haalt het ons in. Iemand overleeft op straat, is ziek, een dierbare vriend overlijdt. De wisselende stemmingen laten zich uitdrukken in het werk. Hier hangt het werk in een andere context, in een openbare ruimte. Dat voelt kwetsbaar en verlegen en tegelijk communiceert de kunstenaar via het werk met de kijker, als een spiegel van onszelf en het Atelier.”

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox