Logo stadsbladbreda.nl


Trio Bestevâer treedt op tijdens preview Loving Vincent

Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh. In de lijn van Vincent van Gogh schreef Desiree van Warmerdam de compositie Palette de Van Gogh. Deze ging in 2013 in Frankrijk in première en werd daar meerdere malen succesvol uitgevoerd door Consortium Musicum Divertimento. In 2015 - het Van Gogh jaar- volgden meerdere uitvoeringen in Brabant. De teksten die door gemengd koor worden gezongen zijn gebaseerd op brieven van Van Gogh. De gehele compositie is te beluisteren op You Tube: https://youtu.be/v2K_hAKF_uU

Voor het Trio Bestevâer met de musici: Jeroen Manders: zang, Jeroen de Jong: saxen en Van Warmerdam zelf op accordeon, schreef Desiree van Warmerdam de unieke Van Gogh Weetjes. Een aantal van deze werkjes zullen tijdens de preview avond in het Chassé Theater aan de Claudius Prinsenlaan in Breda op dinsdag 24 oktober om 1`9.15 uur worden uitgevoerd. Zo is daar de compositie: Op Vaarle, een gehucht nabij Nuenen, waar Vincent van Gogh regelmatig zat te schilderen. En het werk De een pin stak die weg, over het kapsel van Van Gogh. Bronnen van deze composities zijn interviews die in 1965 zijn gehouden met Leonadus Kuiten en Piet van Hoorn, 2 mannen die Van Gogh als 10 jarig kind persoonlijk nog gekend hebben. Dan is er de compositie This little Church over de Austin Friars kerk in Londen waar Van Gogh een tekening van maakte in de kantlijn van een brief naar zijn zus Anna. Andere titels zijn: De Roosendaalse weg, Ginder en weer terug, Zaturdagavond.

Andere medewerkenden aan deze preview avond zijn: Irene Göttgens en Corine Jansen (Narrative Healthcare Network) over de betekenis van narratieve gezondheidszorg, waar het verhaal van de mens centraal staat. Na de film vindt er een lezing plaats met Piet Voskuil (neuroloog). Voskuil houdt een lezing over het ziektebeeld van Vincent. Hij neemt de geestesgesteldheid van Vincent van Gogh onder de loep en met name in zijn laatste levensjaren.

Loving Vincent is een film van: Dorota Kobiela, Kaartverkoop via de website van Chassé Cinema.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox