Logo stadsbladbreda.nl


Sfeervol concert Kamerkoor Enchanté in Waalse kerk

Kamerkoor Enchanté laat met merkbaar plezier op zondag 8 oktober liederen uit de Laat-Romantiek klinken. In het begin met enige spanning, maar later los en vol vertrouwen. Vooral de laatste twee stukken van Fauré klinken gloedvol. Het publiek is zichtbaar geroerd door 'Madrigal' en 'Cantique de Jean Racine'.

Het concert onder leiding van dirigent Frank van Nimwegen brengt het publiek in de Waalse kerk prachtige meerstemmige werken. Bij het stuk 'I Himmelen'van Grieg, zingt solist tenor Joost van der Wulp de mooie tenorpartij. Later zingt de hij liederen van Charles Koechlin en Gabriël Fauré. Violiste Welmoed Rogge speelt een vrolijk intermezzo. Die zondagmiddag begeleidt André Telderman op piano het koor, de tenor en het vioolspel.

Volgend project: Requiem van Frank van Nimwegen (Baarlese dirigent, organist en componist)

In november 2018 brengt Enchanté het Requiem van Frank van Nimwegen ten gehore in de Sacramentskerk. Een klarinetkoor, sopraan en orgel maken deel uit van de bezetting. In de komende periode gaat het koor starten met de invulling en het instuderen van het werk.

Meezingen?

Kamerkoor Enchanté nodigt je uit om eens te komen luisteren en meedoen op de repetitieavond op dinsdag in het zaaltje achter de RK kerk in Ulvenhout. Neem contact op met: voorzitter@kamerkooor-enchante.nl

Het koor bestaat uit een leuke groep zeer gedreven zangers en zangeressen uit Breda en omgeving. Het koor zingt voornamelijk a capella - dus zonder begeleiding - en kiest vooral klassieke muziek voor zijn repertoire. Daarbij horen werken vanaf de vroege Middeleeuwen tot moderne hedendaagse stukken.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox