Logo stadsbladbreda.nl


Bewegend leren tijdens Kinderboekenweek

Het thema van de Kinderboekenweek “Gruwelijk Eng” wordt door de leerlingen van Basisschool de Springplank in Etten-Leur op een bijzondere wijze beleefd. Op donderdag 12 oktober wordt de hele school omgetoverd tot een creatieve werkplaats. Leerlingen gaan die dag aan de slag met dans, textiele werkvormen, decorwerk en geven aan het einde van de dag een optreden voor alle genodigden.


Stimulerend onderwijs
Directeur Marcel Peters van OBS De Springplank: “Wij streven naar een krachtige en stimulerende leeromgeving voor onze leerlingen. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om een afwisselend en uitdagend aanbod te presenteren. Deze visie matcht enorm goed met het project dat Danspas in samenwerking met onze leerkrachten gaat verzorgen.” De leerlingen krijgen allemaal een dans in het thema aangeleerd, maken bijbehorende kledingitems en iedere groep maakt zelf een onderdeel van het decor. Aan het einde van de dag komt alles samen. Alle ouders/verzorgers zijn uitgenodigd om te komen kijken.

Vakoverstijgend leren
Met dit project gaan kinderen op een andere manier aan de slag met het thema van de kinderboekenweek. Zowel de choreografie, als de muziek, kledingitems en decor worden afgestemd op bekende kinderboeken binnen het thema “Gruwelijk Eng”. Uiteraard afgestemd op leeftijd. Ze komen in aanraking met andersoortige muziek, werken via dans intensief samen met andere kinderen, leren over textielvormen, en gaan ook nog aan de slag met het begrip decor. En uiteindelijk krijgen ze nog de ervaring van een presentatiemoment. “Zo blijft leren leuk én aantrekkelijk. Martijn en Claudia (Danspas) maken er voor de leerlingen, maar ook voor ons team echt een feestje van!” aldus Marcel Peters.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox