Logo stadsbladbreda.nl


Live tekenen tijdens de finale Nederlands Kampioenschap Striptekenen

De finalisten van het NK Striptekenen 2017 zijn bekend. Tot 31 september konden alle kinderen van Nederland hun strips insturen en dit weekend zullen de 17 finalisten, verdeeld over drie leeftijdscategorieën live tekenen om de kampioenstitel.

Op zaterdag 14 oktober maakt om 15.00 uur een deskundige jury bestaande uit stripmakers Eric Heuvel (De ontdekking), Romano Molenaar (Storm) en Eric Hercules (Elsje) bekend wie zich de Kampioen Striptekenen 2017 mag noemen. Daaraan voorafgaand zullen de finalisten op Stripfestival Breda in het Chassé Theater van 11.00 tot 14.00 uur hun stripmakerskunsten laten zien. De bezoekers van Stripfestival Breda zien daar de jeugdige talenten battlen op papier met potloden, stiften en markers.

Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd waarbij de finalisten strijden voor de titel 'Kampioen striptekenen 2017', een stripboekenpakket ter waarde van € 500,- en publicatie in Eppo Stripblad. Rob van Bavel, hoofdredacteur van Eppo over het NK Striptekenen: "Voor de Nederlandse stripwereld is het belangrijk om ook jonge mensen te enthousiasmeren voor het maken van strips. Het beeldverhaal is overal om ons heen en wij kijken graag door hun tekenbril naar hoe zij deze wereld zien."

De finalisten zijn afkomstig uit heel Nederland. Van Groningen tot Nijmegen, van Hoorn tot Maastricht. De finalisten zijn:

Categorie 9-11 jaar:

Djuni Haak uit Groningen

Sanne Nobel uit Nieuw-Beijerland

Annick van der Leek uit Capelle aan de IJssel

Tom van Vliet uit Nijmegen

Gideon Lakeman uit Hoorn

Misha Leigh-Valles uit Groningen

Categorie 12-14 jaar:

Bowen Smit uit Barendrecht

Anne Dircken uit Oudenbosch

Jackie Smit uit Bergen

Finn Rossen uit Malden

Jorik Halberstadt uit Heukelum

Zoë van Pruijssen uit Breda

Categorie 15-17 jaar:

Fee van Drunen uit Breda

Joris Klijn uit Capelle aan de IJssel

Juulke Essers uit Maastricht

Lieke Janssen uit Uithuizermeeden

Tom van Helvoort uit Leende

Het NK Striptekenen wordt voor de vijfde keer georganiseerd en is een onderdeel van Stripfestival Breda dat dit jaar op 14 en 15 oktober gehouden wordt in het Chassé Theater in Breda. Stripfestival Breda is het grootste stripfestival in de Benelux en trekt jaarlijks meer dan 6000 bezoekers.

Meer weten? Kijk op www.nkstriptekenen.nl en www.stripfestivalbreda.nl

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox