Logo stadsbladbreda.nl


Baronie MuziekTheater weer met eigen(gereide) productie op de planken

Baronie MuziekTheater (BMT) is ondertussen een begrip in de Bredase wereld van amateurtheater. Met leden uit Breda en omgeving streeft de groep er naar ieder jaar een productie met professionele uitstraling op de planken te zetten. Hierbij staat het overbrengen van het plezier in zingen en theater maken centraal.

De afgelopen jaren heeft BMT twee edities van Breda on Tour ten tonele gebracht, groot opgezette muzikale ‘reizen’ door Engeland en Frankrijk waarbij met diverse andere groepen uit Breda werd samengewerkt. Maar ook intieme dinnershows zitten in hun repertoire.

Dit jaar heeft Baronie MuziekTheater gekozen voor weer een heel nieuwe uitdaging: een speciaal voor hen geschreven stuk, doorspekt met herkenbare muziek. Je Held of Je Leven! Script en regie zijn in handen van theatermaker Mark van Amelsvoort en Annemarie Paulusse heeft de muzikale leiding. Een verrassend, nieuw stuk, maar BMT zou BMT niet zijn als ze niet zou samenwerken met andere groepen. Bij deze productie worden ze ondersteund door Dansstudio Jump en Combo Shuffle&Play.

Ook nieuw is de verbinding die Baronie MuziekTheater is aangegaan met 2 basisscholen in Breda. Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop zal ten goede komen aan het muziek- en cultuuronderwijs voor de kinderen.

Maar waar gaat dat nieuwe stuk dan over? Kernvraag is: waar is de held als je hem nodig hebt?

Het leven gaat al tijden niet meer vanzelf. De moraal is ver te zoeken en geluk lijkt alleen te zijn weggelegd voor mensen die het niet zo nauw nemen met de regeltjes.

In een nachtclub die zijn bestaan dankt aan crimineel geld en wegkijkende ambtenaren, zijn vooral de artiesten de dupe van de wetteloosheid die er heerst. Het roer moet om. Er moet en zal iets veranderen. Hadden ze maar een held die hun leven draaglijk kon maken….

In deze wonderlijke en ietwat bizarre vertelling wordt u ondergedompeld in een avond vol hoop en dromen. Een komische vertelling verpakt met een grote roze strik en herkenbare muziek brengt u een onvergetelijk avondje vertier. Licht theater voor donkere tijden.

Je Held of Je Leven is op 3,4 en 5 november te zien in Podium Bloos. Meer info en kaarten via www.bmtbreda.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox