Uit eigen land doet aan de tweede editie van de Eindhoven Box Cup onder meer Nouchka Fontijn mee. Zij komt uit in het middengewicht.
Uit eigen land doet aan de tweede editie van de Eindhoven Box Cup onder meer Nouchka Fontijn mee. Zij komt uit in het middengewicht.

2e editie Eindhoven Box Cup met internationale toppers

Vrijdag 20 tot en met zondag 22 oktober is de 2e editie van de Eindhoven Box Cup, met tal van internationale toppers. Met maar liefst 25 nationaliteiten is dit het grootste boksevenement van Nederland. Zowel dames als heren zullen - in alle gewichtsklassen - de ring betreden in Hotel van der Valk Eindhoven.

EINDHOVEN - De Eindhoven Box Cup wordt georganiseerd door de Stichting Noble Art of Boxing, in samenwerking met de Nederlandse Boksbond, en onder auspiciën van de officiële Europese- en wereldboksbond, de EUBC en AIBA.

200 boksers uit 25 landen

Ruim 200 boksers uit 25 landen, waaronder de complete Nederlandse A-selectie, doen mee aan dit toernooi. Onder de deelnemers vele nationale kampioenen en medaillewinnaars op continentale- en wereldkampioenschappen, zoals Aradoaie Andrei (uit Roemenië, Europees zwaargewichtkampioen), Michael Nevin (uit Ierland, Europees kampioen in het middengewicht), Evgeny Tischenko (uit Rusland, Olympisch kampioen bij de zwaargewichten) en Munkh-erdene Uranchimeg (uit Mongolië, 3- voudig Olympiër). De nationale selecties van onder andere Oekraïne, Duitsland, Rusland, Indonesië, Sri Lanka, Ierland, India, Denemarken, Mongolië, België, Roemenië en Frankrijk zijn van de partij.

Ook de leden van TeamNL

Uit eigen land verschijnen onder meer Nouchka Fontijn, Peter Müllenberg, Artjom Kasparian en Aito Koster in de ring. Ook de leden van TeamNL zoals superzwaargewicht Stanley Koemans en talent van het jaar Romano Marengo, komen in actie. Zij hebben het vizier nu al gericht op de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Boksen zit sterk in de lift

Behalve voor de toppers is er veel aandacht voor de breedtesport. Boksen zit sterk in de lift en kent steeds meer beoefenaars. De Box Cup is 'n event waar de opkomende talenten kunnen schitteren naast nationale en internationale toppers. Het boks-event in Hotel Van der Valk is dé gelegenheid voor sportliefhebbers om kennis te maken met 'the noble art of self defence'.

Programma van Box Cup

Na de keuringen en wegingen op donderdag 19 oktober zijn de wedstrijden vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 oktober van 's ochtends elf uur tot 's avonds tien uur. Met op zondag alle finalepartijen.

Nog meer weten? Kijk op www.eindhovenboxcup.com

Meer berichten