Stef Have, directeur van Breda International Airport, en Roland Peijnenburg van Restaurant de Zwaan wisselen 1 dag van baan.

Op woensdag 12 oktober hebben Stef Have, directeur van Breda International Airport te Bosschenhoofd, en Roland Peijnenburg, eigenaar van Restaurant De Zwaan in Etten-Leur, de aftrap gegeven voor de Dag van de Mobiliteit op 17 november aanstaande. Roland Peijnenburg is voor één dag directeur van het vliegveld geweest.

Dag van de Mobiliteit
De Dag van de Mobiliteit is een initiatief van ACE, een intersectoraal werkgevers- en dienstverlenersnetwerk, onder andere actief in de regio Midden- en West-Brabant. Op donderdag 17 november 2016 openen in Midden- en West-Brabant tijdens de Dag van de Mobiliteit bedrijven hun deuren. Zo krijgen werknemers de mogelijkheid om een dag bij een ander bedrijf te ‘gluren bij de buren’.

De heer Peijnenburg: ”Ik draag ACE al jaren een warm hart toe. Ik zie dat arbeidsmobiliteit de toekomst is en ondersteun dan ook graag het initiatief van de Dag van de Mobiliteit.” De heer Peijnenburg is zelf 25 jaar eigenaar van De Zwaan. Hij startte toentertijd met veel operationele kennis opdoen en is nu uitgegroeid tot een kleurrijk, gepassioneerd en creatief manager. Binnen zijn team zorgt hij ervoor dat iedereen voldoende afwisseling in taken krijgt en stimuleert hij persoonlijke ontwikkeling. Zijn devies is: om mobiliteit te creëren, moet je de nieuwsgierigheid prikkelen.

De heer Have: ”Ik werd benaderd door Roland voor deze dag en wilde hier graag aan meewerken! Ik vind intrinsieke interesses van medewerkers erg belangrijk en stimuleer deze graag. Hierdoor en door eigen kwaliteiten van mensen ontstaan er wisselingen. Deze week nog hebben we onze back office heringericht. Na het verwisselen van wat werkplekken doet iedereen nu wat past bij de persoonlijke kwaliteiten.” De heer Have is zijn carrière begonnen als Apache vlieger bij de Koninklijke Luchtmacht, heeft toen een uitstap gemaakt naar de vastgoed, om vervolgens toch weer terug te keren naar waar zijn hart ligt: de luchtvaart. Hiermee begrijpt hij als geen ander wat flexibiliteit en mobiliteit betekenen. Zijn motto is: als je het gras wilt laten groeien, moet je er niet aan trekken, maar de juiste voedingsbodem geven.

ACE
ACE staat voor ArbeidsmobiliteitsCentrum en is een intersectoraal werkgeversnetwerk dat actief is in verschillende regio’s. Diverse bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren werken samen op het gebied van arbeidsmobiliteit en HR-beleid. Doel van het netwerk is verbindingen tot stand te laten komen waardoor er een uitwisseling van werknemers, kennis, ideeën en ervaring van, voor en door werkgevers ontstaat. Het ACE netwerk in de regio is een stichting zonder winstoogmerk, met een Raad van Toezicht bestaande uit regionale vertegenwoordigers.

Deelname en informatie
Voor werkgevers die aangesloten zijn bij het ACE Integraal Netwerk, zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Voor niet-leden zijn de kosten afhankelijk van het aantal deelnemers. Voor meer informatie over de Dag van de Mobiliteit: https://acenetwerk.nl/dvdm/hoe-werkt-het of kijk op onze website https://acenetwerk.nl/dvdm/dag-van-de-mobiliteit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden