Help Koerdische vluchtelingen

Op 25 september 2017 heeft de Koerdische regering een referendum georganiseerd over het feit of zij, met de steun van de bevolking, de onafhankelijkheid van het Koerdische volk in Irak zou uitroepen. De meerderheid (92,7%) van de Iraakse Koerden stemden voor onafhankelijkheid. De landen waarin het Koerdische volk woonachtig is, Irak, Iran en Turkije zijn fel tegen een onafhankelijke Koerdistan. (zij raken de macht over een deel van hun grondgebied kwijt, inclusief enkele inkomstenbronnen – zoals olie).

Dit had tot gevolg dat een aantal Koerdische steden zijn aangevallen door het Iraanse leger onder de paraplu van het Iraakse leger. Deze gevechten hebben ervoor gezorgd dat er weer duizenden mensen op de vlucht zijn, ditmaal de Koerden. De situatie is nog erger geworden nadat er op 12 november een aardbeving heeft plaatsgevonden. Het aantal vluchtelingen is flink gestegen en het Koerdisch volk kan alle hulp gebruiken in deze moeilijke tijd.

Sinds de aanvallen van ISIS, helpen Koerden de vluchtelingen uit Syrië en Irak (bijna 2 miljoen). Al enige tijd ondersteunen wij Stichting Saz Koerden in samenwerking met andere organisaties, o.a. Mondiaal Centrum Breda(MCB) en Emmaus Langeweg de vluchtelingen in Koerdistan op alle mogelijke manieren.

We proberen de primitieve en armoedige omstandigheden te verlichten en om deze vluchtelingen (ontheemden) de winter door te helpen, zamelen wij goederen in. De organisatie en het transport verzorgen wij zelf en de goederen worden verstuurd naar bekenden binnen deze vluchtelingenkampen.

Momenteel bestaat er een grote behoefte aan medicijnen, voedsel en goede (warme) kleding en schoenen voor vrouwen, mannen en kinderen.

Voor uw materiële bijdrage aan de vluchtelingen is het afleveradres:

Mondiaal Centrum Breda; Roland Holststraat 71 4819 HP Breda
Dagelijks open van: maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur.

Aangezien we voor het transport geen sponsor hebben en deze dus zelf moeten betalen, kunnen we uw financiële hulp goed gebruiken en zijn we enorm dankbaar voor elke bijdrage.

U kunt uw gift op volgend rekeningnummer storten:

NL84 INGB 0007 4455 86

t.n.v. Stichting Saz Koerden (wij zijn bezig met ANBI)

Verder, op 23 november gaat de eerste lading ingezamelde goederen richting de vluchtelingenkampen in Koerdistan. Als u bereid bent om kleding te doneren graag voor 22 november i.v.m. de benodigde tijd om het te sorteren. We willen graag z.s.m. de vluchtelingen te hulp schieten, vanwege de koude aankomende winter.

Bij voorbaat dank voor uw gift namens

Stichting Saz Koerden

Meer berichten

Shopbox