Logo stadsbladbreda.nl


Foto: Leurse Winterfair

Komend weekend 4e editie van de Leurse Winterfair

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het weer zover. Dan organiseren Jacques Lardenoy van Praktijk Nieuwe Tijd en Ton Stoop van de Turfvaart aankomend weekend de vierde Leurse Winterfair aan de jachthaven de Turfvaart in Etten-Leur Noord.

Tijdens de winterse tegenhanger van de Leurse havenfeesten doen de bezoekers van de nostalgische Winterfair een stapje terug in te tijd. Het decor van de jachthaven, de verlichting en de aankleding laten de sfeer warm, ongedwongen en gezellig aanvoelen. Er zullen diverse activiteiten zijn voor jong en oud, zoals live muziek van koren en lokale artiesten en zal een ballonnenartiest leuke creaties vouwen voor de allerkleinsten. De roofvogelpagode zal ook weer van de partij zijn op partyboot MPS Brabant waar dit jaar ook een paar marktkramen te bezoeken zijn. Nieuw dit jaar is dat bij het paviljoen een mini kermis zal Vanzelfsprekend bijna is dit jaar de Leurse Winterfair wederom gratis toegankelijk: ”bij ons geen crisis, echt iedereen moet hier een hele dag plezier kunnen hebben, van jong tot oud, van rijk tot arm!”

Voor de inwendige mens zijn er onder meer oliebollen te koop maar ook erwtensoep, warme chocolademelk en glühwein en niet te vergeten een echte puntzak friet. Daarnaast zal ook een authentieke bakker verse stroopwafels maken in een levensgroot stroopwafelblik die bekend is van TV..

Wat ooit in een boerderij is begonnen als een kleinschalige wintermarkt bij Ton en Ineke van den Wijngaard bij hun thuis, is de Leurse Winterfair sindsdien een evenement met tientallen kramen waar de bezoekers ideeën op kunnen doen voor de feestdagen. Wat te denken van sieraden, mooie tassen en kleding? Maar ook voor huis en interieur zijn er kramen ingericht. Daarnaast zijn de kaasboerderij, een wijnboer en een imker weer van de partij en zijn er kunstwerken te koop . Uniek zijn overigens de bio-bewuste kramen waar bezoekers (biologische) producten en (complementaire) diensten kunnen proeven en ervaren, waar ruimte is voor een vleugje spiritualiteit. Zo zijn er kramen met bijzondere edelstenen en van lokale therapeuten, maar proef je ook de mooiste walnotenolie en suikervrije chocolade. Voor de kinderen is er houten speelgoed te koop, maar ook 100% natuurlijke badbruisballen gemaakt van het beroemde Keltisch zeezout, met de geur van onder meer bubblegum.

“Voor de marktkramen” licht Ton Stoop verder toe “ waren we met name op zoek naar regionale ondernemers en ambachtslieden die passen bij de nostalgische en sfeervolle entourage van de Leurse Winterfair, waar juist de laagdrempeligheid en de kleine beurs een belangrijke factor zijn.

De Leurse winterfair is zaterdag van 13 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 17 uur. Meer informatie op www.leursewinterfair.nl en via Facebook

Meer berichten