Logo stadsbladbreda.nl


FOTO: RONALD WESTERBEEK FOTOGRAFIE
FOTO: RONALD WESTERBEEK FOTOGRAFIE

Grote Kerk kleurt goud: Breda weer 'Beste Binnenstad'

Opnieuw mag Breda zich twee jaar lang 'Beste binnenstad van Nederland' noemen. Dit maakte de jury - bestaande uit 19 vakspecialisten - donderdagavond 23 november bekend. Wethouder Boaz Adank: ,,Dit is een fantastisch moment voor onze stad. Hier hebben we weken naar uitgekeken. Het is een kroon op ons werk. Een beloning voor de jarenlange inzet van alle partners en betrokkenen in de stad. Ondernemers, instellingen, vrijwilligers en bewoners, mensen met visie en lef! Met een nieuwe editie van Winterland Breda voor de deur, gaan we hier met elkaar intens van genieten en onze slogan 'Breda brengt het samen' helemaal waarmaken.''

Met het winnen van deze titel weet Breda de andere finalist, Arnhem, achter zich te laten. Opvallend feit is dat beide steden eerder al titeldrager waren. Arnhemvan 2007 tot 2009 en Breda daaropvolgend van 2009 tot 2011.

De jury, maar ook bezoekers aan de stad, gaven Breda alle credits voorde bereikte resultaten, zoals het Verhaal van Breda, én de op stapel staande plannen voor de binnenstad. Dankzij deze titel zullen meer mensen daar van kunnen genieten, want de titel heeft flinke impact op de aantrekkingskracht van de stad. Die draagt bij bezoekers te verleiden voor een dagje Breda, ondernemers te stimuleren, investeerders aan te trekken etc. Maar vooral is het een titel om met heel Breda en omgeving trots op te zijn.

Het is nu zaak om samen met de nieuwe citymarketingorganisatie, ondernemers, organisatoren van evenementen, bewoners en andere betrokkenen campagne te voeren voor 'Breda brengt het samen' en aansprekende activiteiten te ontwikkelen. De ervaringen uit de vorige titelperiode zullen daar zeker aan bijdragen.

Koert Vermeulen, manager van het Ondernemersfonds Breda: ,,Wat is dit mooi voor Breda! Het is een pittig traject geweest. Het mooie is, dat we dit echt gezamenlijk hebben gerealiseerd. Nu komt het erop aan deze titel te verzilveren. Ik weet dat er al veel goede ideeën leven. Nu gaan we als winnaars samen aan de slag.''

Breda gaat beslist niet op de lauweren rusten. Er liggen nog veel plannen, zoals voor het Seelig-terrein of de inspanningen om nog meer 'smart' city te worden. Met alle partijen in de stad blijft Breda werken aan nieuwe ontwikkelingen om ook in de toekomst een aantrekkelijke stad te blijven.

Meer berichten