Logo stadsbladbreda.nl


Koorzangeres gehuldigd

Vanwege 50 jaar trouwe koorzang is Toos Boxstart in de Michaëlkerk in het Brabantpark gehuldigd door haar koor en het kerkbestuur.

In 1967 begon Toos Boxstart samen met een aantal andere dames op dringend verzoek van de toenmalige pastoor Beuken te zingen in het rouw- en trouwkoor in de Michaëlkerk op doordeweekse dagen en af en toe in de zondagse missen. Na een aantal jaren werd het dameskoor vast onderdeel van het Dames- en Herenkoor (DHK  Michael) en hoewel zij om zich heen de dames van het allereerste begin zag wegvallen, bleef Toos zingen in goede gezondheid en met veel plezier. Ondanks haar gevorderde leeftijd is haar stem nog altijd die van een zuivere sopraan: een kwestie van gewoon door blijven gaan, aldus de jubilaris. Haar kinderen kennen hun moeder dan ook nauwelijks anders dan zingend.

Samen met haar twee dochters vierde Toos op zaterdag 25 november, het Ceciliafeest van het DHK Michael, haar 50-jarig jubileum. De landelijke St. Gregoriusvereniging, NSGV, waardeert de trouwe koorzang ook en kent verschillende medailles en eerbewijzen voor de zangers. Mw. Boxstart had de gouden medaille al gekregen bij haar 40-jarig jubileum, zodat er iets anders moest komen. Voorzitter mw. C. Janssen overhandigde mw. Boxstart een fraaie kaars van de NSGV en een ingelijste eredocument. Daarbij werd de jubilaris hartelijk toegezongen door het koor.

Op zondag 26 november in de Michaëlkerk aan het eind van de mis kreeg mw. Boxstart nog een groot boeket bloemen van het kerkbestuur en een hartelijk applaus van alle aanwezigen, waaronder wederom haar kinderen.

Samen met het koor hopen we dat Toos Boxstart nog vele jaren haar bijdrage mag leveren aan de koorzang ter inspiratie van velen! Er zijn nu weinig dames van onder de 40 jaar meer beschikbaar om op doordeweekse dagen te zingen bij rouw- en trouw-gelegenheden in de kerk, waardoor de kerkgemeenschap extra blij is met dit mooie jubileum.

Rachel van Westen
Meer berichten