De PvdA Breda gaat de verkiezingen in met een mooie mix van man en vrouw en van nieuwkomers en meer ervaren kandidaten.
De PvdA Breda gaat de verkiezingen in met een mooie mix van man en vrouw en van nieuwkomers en meer ervaren kandidaten.

PvdA gaat de verkiezingen in met een mooie mix van man en vrouw

De PvdA Breda gaat de verkiezingen in met een mooie mix van man en vrouw en van nieuwkomers en meer ervaren kandidaten. Wethouder Miriam Haagh (44 jaar) werd al eerder gekozen als lijsttrekker van de PvdA Breda. Arjen van Drunen (23 jaar) komt met stip op plek twee van de kandidatenlijst binnen.

breda - Arjen is communicatieadviseur en is in de regio bekend als presentator van zondagmiddagcafé Spraakvermaak in Terheijden. Zittend raadslid Rob Sips staat op drie en op plek vier staat Inés den Ouden, CEO van het Bredase bedrijf Bodegro en oud PvdA-fractievoorzitter in Heusden.

Nieuwe gezichten

Haagh is zeer tevreden over de lijst: ''We gaan met veel nieuwe gezichten de campagne in. We hebben op de lijst mensen met veel politieke ervaring, maar bijvoorbeeld ook kandidaten die al jaren op allerlei terreinen vrijwilligerswerk doen. Onze gezamenlijke opdracht is helder, namelijk ervoor zorgen dat we in Breda niet alleen investeren in stenen maar vooral in mensen! De Bredanaar moet voorop staan, want alleen in een sociale stad kun je mooie dingen bouwen.''

De PvdA Breda heeft met de voormalig burgemeester van Breda, Peter van der Velden, een betrokken en een voor Breda bekende lijstduwer. ''De PvdA Breda heeft een hele diverse en mooie lijst met veel nieuw talent en een krachtige bestuurder als lijsttrekker. Dat is wat Breda nodigt heeft. Mensen met het hart op de juiste plek, realistisch en gedreven. Als lijstduwer hoop ik de PvdA daarbij te kunnen helpen, zodat ze ook de komende jaren hun stempel blijven drukken op onze gemeente'', aldus Van der Velden.

Erwin Hoek

Op plek vijf staat Erwin Hoek. Hoek is op dit moment o.a. Ambassadeur Armoede in Breda. Plaats 6 is voor Suzan Cornelissen, werkzaam bij de

Schone Kleren Campagne. Op nummer zeven staat Younes Nahnahi, onder andere bekend als secretaris van de Marokkaanse Rahman-moskee in Breda-Noord.

Leila do Rosario Costa

Juriste Leila do Rosario Costa staat op nummer acht van de lijst.

PvdA afdelingsvoorzitter Joris Hoogbergen staat op nummer negen en Gijs Rooijakkers, docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een plaats gekregen op nummer tien.

Attje Kuiken

Naast Peter van der Velden wordt de lijst ook geduwd door oud-Kamerlid Henk Leenders en zittend-Kamerlid Attje Kuiken.

Rachel van Westen
Meer berichten

Shopbox