Foto: Cor van Dijk

Na goede eerste helft alsnog verlies dames HV UnitedBreda

Zondagmiddag moest er worden aangetreden tegen de gedeelde nummer 1 in deze divisie, BFC. Op uitnodiging van onze sponsor TheSignerz, het bedrijf van Patrick Peeters, werd een gezamenlijke lunch gebruikt op het Weidehek 68 in de Haagse Beemden. Tevens werd er gebruik gemaakt van het moment dat we compleet waren om wat nieuwe teamfoto’s te maken. Na de soep, broodjes en een fruitje werd er afgereisd naar de sporthal om zich te gaan voorbereiden op de wedstrijd.

De score werd geopend door Ellen Verkou, 1-0. Hierna weet BFC de stand gelijk te trekken door een doelpunt van Manon Nicoleas, 1-1. Dit zou niet haar enigste doelpunt van deze middag worden. In totaal weet zij 13 maal te scoren deze middag. Toch is het weer de ploeg van trainer coach Maurice van Zielst die weer de stand gelijk weten te trekken, 2-2 na 5’ spelen. Hierna weet de ploeg van trainer coach Fred Kerbusch een gaatje te slaan van 3 doelpunten. Mede door een tijdstraf aan Bredase zijde, een strafworp en een balonderschepping weet de snelle ploeg uit Beek weg te lopen naar 2-5. Door 2 strafworpen, netjes verdeeld over beide teams wordt het 3-6. Door scores, nagenoeg om en om wordt de stand 6-11 na 22’ spelen. Hierna weten de Bredase dames 3x op rij te scoren, waaronder een strak schot van Laura van de Goor in de kruising, de stand weer een beter aanzicht te geven, 9-11. Wederom weet Manon weer 2 x doel te treffen, 9-13. Door 2 snelle uitbraken van Evelien Denis wordt de ruststand van 11-13 bereikt. Alles is dan nog mogelijk, maar na dat later blijkt is niet goed ingeschat.

Na rust is het BFC wat het eerste punt scoort. Door een benutte strafworp van Marlou Verkou wordt het nog 12-14 maar dan staat BFC toe. Door driemaal een tijdstraf voor de dames uit Breda weet BFC weg gelopen naar een verschil van 10 doelpunten. Mede door foute keuzes, balverlies en veel technische fouten aan de zijde van HV United Breda loopt het verschil te ver op. Met nog 10’ te spelen is de stand inmiddels opgelopen naar 16-27. De wedstrijd is dan allang gelopen in Limburgs voordeel. Als laatste weet United Breda nog middels Lisa Kaijen en Ellen Verkou te scoren waardoor de eindstand 21-30 wordt. Er is weer werk genoeg aan de winkel voor trainer coach Maurice van Zielst.

De volgende wedstrijd is in Nieuwegein tegen van NieuwegeinDS1 a.s. donderdag 7dec om 21.00 uur. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 16 december om 20.45 uur in de Haagse Beemden. Hellas is dan de tegenstander. Dit is tevens de laatste wedstrijd van 2017.

Cees Heessels

Meer berichten

Shopbox