Logo stadsbladbreda.nl


Opvallend is het grote aantal kerstkaarten dat door de kinderen wordt geschreven. Daarom is er nu dit jaar een speciale scholenactie opgezet.
Opvallend is het grote aantal kerstkaarten dat door de kinderen wordt geschreven. Daarom is er nu dit jaar een speciale scholenactie opgezet.

Kinderen schrijven kerstkaarten voor de ouderen die eenzaam zijn

Schrijf eens 'n kerstkaartje voor een eenzame oudere. Dat is de oproep die het Nationaal Ouderenfonds doet. Veel ouderen ontvangen geen kerstpost en daar wil de stichting verandering in brengen. Om zoveel mogelijk ouderen blij te maken met 'n handgeschreven kerstgroet, worden niet alleen volwassenen, maar ook basisschoolleerlingen gevraagd in de pen te klimmen.

Voor de 3e keer houdt het Ouderenfonds deze sympathieke actie en het blijkt elk jaar populairder te worden. Opvallend is het grote aantal kaarten dat kinderen schrijft, en daarom is 'n scholenactie opgezet waarbij basisschoolleerlingen leren wat eenzaamheid bij ouderen betekent en dat je, met een klein gebaar, iets kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. ,,Leraren krijgen niet alleen een lespakket toegestuurd, maar ook kerstkaartjes die zij samen met hun leerlingen kunnen beschrijven. PostNL heeft deze kaartjes ter beschikking gesteld én zorgt ervoor dat de kaarten van de leerlingen bezorgd worden bij de ouderen. Een bijzonder mooi gebaar" , aldus Corina Gielbert, directeur van het Ouderenfonds. ,,We zijn overdonderd door het aantal reacties. Bijna 1.500 scholen hebben al toegezegd mee te doen aan de actie, dus wij verwachten een stortvloed aan mooie kerstwensen, uit alle hoeken van het land."

Vorig jaar werden maar liefst 120.000 ouderen verrast met 'n kerstkaart. Uiteraard hoopt het Ouderenfonds dat aantal te overtreffen. ,,Veel ouderen zijn alleen met de feestdagen. Wij weten dat 'n kerstkaart erg gewaardeerd wordt. Het is dus een kleine moeite met een bijzonder groot effect'', vertelt Corina Gielbert. ,,Het enige wat je hoeft te doen, is een kaartje schrijven en wij zorgen ervoor dat de kaarten goed terechtkomen."

Wie een eenzame oudere blij wil maken met een kerstkaartje kan deze, gefrankeerd en vóór 18 december, sturen naar Stichting Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik. Meer informatie is te vinden op www.ouderenfonds.nl/stuur-een-kerstkaart.

De kerstkaartenactie is een samenwerking tussen PostNL, Kidsweek en het Nationaal Ouderenfonds. Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland met diensten en activiteiten, zoals hun kerstdiners en de BoodschappenPlusBus. Alle diensten en activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid van ouderen om zo eenzaamheid te bestrijden.

Zie www.ouderenfonds.nl/stuur-een-kerstkaart voor meer informatie over de actie

Meer berichten