Logo stadsbladbreda.nl

Open Dag Kielegatse carnavalswagens

Op 14 januari 2018 is het weer zover: de jaarlijkse Open Dag van de Bredase wagenbouwers.

Tijdens deze feestelijke en vrolijke Open Dag zullen Bredase wagenbouwers U verwelkomen op hun gezamenlijke bouwlocatie aan de Hekven in Breda, zij zullen U deze dag vermaken met voorlichting, demonstraties en een vrolijke noot. Deze wordt verzorgd door de verschillende blaaskapellen die deze dag bezoek aan de bouwloods zullen brengen. In deze gezellig ambiance kunt U dan op uw gemak bekijken hoe de carnavalswagens van deze verenigingen gebouwd worden van ontwerp tot kant-en-klare figuren en objecten in een voor elke vereniging eigen kenmerkende stijl.

De voorlichting zal bestaan uit een verhaal over het ontwerp. Aan de hand van voorbeelden vertellen leden van de verenigingen hoe een wagen wordt opgebouwd, met welke materialen er gewerkt wordt en waar men deze materialen vandaan haalt. En natuurlijk kan je deze dag ook zien hoe men met deze materialen werkt, zoals bijvoorbeeld klei, glasvliesvezel, papier en lijm.

Tussen al deze bedrijvigheid door zal er muziek worden gemaakt door bekende en minder bekende kapellen, die tijdens het carnaval in Breda en omgeving actief zijn en overal voor sfeer zorgen. Ook is er een ludiek gebeuren met prominente figuren, die voor de bouwclubs afgelopen jaar veel hebben betekend.

De deelnemende clubs dit jaar zijn:

- Cv de Meikevers, www.meikevers.eu
- Cv de Schobbejakke
- Cv de Narrekoppen, https://www.facebook.com/Cv-de-Narrekoppen-1551335195091539/
- Cv W?rom, www.cvwrom.nl
- Cv Simpel, www.cvsimpel.nl
- Cv De Jeanettekes www.facebook.com/cvdejeanettekes/
- KCM, Kielegats Carnaval Museum

Al deze verenigingen bouwen op de bouwlocatie aan de Hekven 2a in Breda, nabij het kartcentrum route 66. Tevens zal deze dag het KCM (Kielegats Carnavals Museum) aanwezig zijn met een kleine expositie over carnaval in het Kielegat.

De Open Dag van de Bredase bouwclubs zal dit jaar duren van 11.11 uur tot 16.11 uur en zal gehouden worden aan de Hekven 2a in Breda, nabij het kartcentrum route 66.

reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten

Shopbox