gereedschapskist fietsenmaker
gereedschapskist fietsenmaker

Decemberactie Tools To Work groot succes

Tools To Work riep in december mensen op, om niet alleen hun naasten een cadeautje te geven maar ook geld te doneren voor een gereedschapskist voor mensen in Afrika. De actie werd een groot succes. Er kunnen 31 gereedschapskisten worden verstuurd naar vakscholen in Oeganda en Kenia.

Stichting Tools To Work is een kleinschalige stichting die werkt vanuit een werkplaats in Teteringen. De organisatie zameld tweedehands hand- en elektrisch gereedschap, naai- en breimachines, computers en fietsen in die zij controleert en weer als nieuw maakt voor een tweede leven in Afrika of in Nederland. Voor Nederland reviseert zij spullen voor mensen die op de armoedegrens leven. Ook worden in de werkplaats van Tools To Work gereedschapskisten samengesteld voor praktijklessen op vakscholen en voor startende ondernemers in Afrika. Dit doet zij met vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Tools To Work werken ruim honderd mensen. Voor Afrika worden de spullen doorgaans geleverd aan vakgerichte opleidingen.

Praktijkonderwijs
Voor de Afrikaanse vakopleidingen stelt Tools To Work gereedschapssets samen voor diverse beroepsgroepen zoals timmerman, loodgieter, automonteur, elektricien, en fietsenmaker. Met één kist kunnen ca. 7 jongeren praktijkles krijgen. Door het investeren in middelen voor praktijkonderwijs helpen zij een hele generatie jongeren aan een technische opleiding waarmee ze een bestaan kunnen opbouwen. Door kansarme jongeren in Afrika de mogelijkheid te bieden een vak te leren, kunnen ze een toekomst opbouwen. Een beroep waarmee ze geld kunnen verdienen zodat ze het beter krijgen en ook hun kinderen naar school kunnen laten gaan. En dat is hard nodig. In veel Afrikaanse landen is de helft van de bevolking onder de 30 jaar en er is niet genoeg landbouwgrond om iedereen van inkomen te voorzien. Mensen moeten daarom ook buiten de landbouw aan de slag kunnen. Gelukkig is er een grote behoefte aan vaklui om de infrastructuur te verbeteren.

Doel ruimschoots gehaald
Bij de start van de decemberactie streefde Tools To Work naar 20 gereedschapskisten voor scholen in Oeganda en Kenia. Dankzij de hartverwarmende steun van vele mensen is dit aantal inmiddels ruimschoots gehaald. In totaal werd € 5.475 ingezameld in de laatste maand van 2017. Hiermee kunnen 31 gereedschapskisten worden samengesteld. Tools To Work is bijzonder blij met dit resultaat.

Meer weten over Tools To Work: www.toolstowork.nl.
Wilt u spullen doneren die kunnen worden gereviseerd? Bel dan: 076 581 02 02

Meer berichten