Foto: TvNieuwenhuizen

Drukke mêlée luidt nieuwe jaar in bij jeu de boulesvereniging Va-Tout

Met drieëntachtig deelnemers aan de Nieuwjaarsmêlée luidde Va-Tout 2 januari het jaar 2018 in. De deelnemers aan de mêlée speelden in twee poules en de beste drie van iedere poule mochten een flesje wijn mee naar huis nemen.

In poule rood ging de 1e plaats naar Addie Kuijer met 3+18. Frans de Nijs legde beslag op de 2e plaats met 3+15. Jeanne Borburgh scoorde met 3+12 net één puntje meer dan Theo Magielse en haalde daarmee de 3e plaats binnen. Ook in poule zwart lagen de resultaten dicht bij elkaar. Winnaar hier werd Joost van Bilsen met 3+26. Hij bleef daarmee nipt Toos de Nijs voor, die bleef steken op 3+25. De uitslag 3+23 van Annie Martens was genoeg voor de 3e plaats. De kop van het nieuwe jaar was eraf, hulde aan de eerste winnaars!

Oliebollenmêlée èn een jubilaris
De oliebollenmêlée werd gewonnen door Joop Mutsaerts, met op de 2e plaats Joop Sio en op plaats 3 Wicher van der Honing.
Na afloop van de mêlée werd Toon de Graaf in de bloemetjes gezet. Toon is al 25 jaar lid van Va-Tout en heeft na al die jaren nog steeds een warm verenigingshart.

De Nationale Petanque Competitie
De winterstop zit er bijna op, de competitie begin aan de tweede helft. Va-Tout 1 heeft zich stevig verankert op de 4e plaats in de 2e divisie. Op 13 januari (de 8e wedstrijddag) wordt er thuis gespeeld tegen Fôlatre uit Pijnacker. Va-Tout 2 staat aan kop van de 4e divisie en is inmiddels 3 punten uitgelopen op nummer 2. Zij ontvangen zaterdag Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. Va-Tout 3 en 4 spelen thuis tegen elkaar in de 5e divisie. Dat wordt beslist een spannende clubderby!

Interesse?
Zou je ook wel petanque willen spelen, kom dan eens naar ons boulodrome aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda. Je bent altijd welkom op een van de speeldagen. Je kunt vooraf ook even een afspraak maken. Bel 076-5656362. En kijk eens op onze website: www.va-tout.nl.

Meer berichten