De Ulvenhoutse Dorpsquiz is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in het dorp, met jaarlijks meer dan 500 deelnemers, verdeeld over 45 teams. Vrijdagavond 12 januari is het weer zover en zal er op sportpark Jeugdland een extra feestelijke 25 editie plaatsvinden.
De Ulvenhoutse Dorpsquiz is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in het dorp, met jaarlijks meer dan 500 deelnemers, verdeeld over 45 teams. Vrijdagavond 12 januari is het weer zover en zal er op sportpark Jeugdland een extra feestelijke 25 editie plaatsvinden.

Zilveren editie Ulvenhoutse Dorpsquiz

Op sportpark Jeugdland vindt op vrijdagavond 12 januari de 25e editie plaats van de Ulvenhoutse Dorpsquiz. In de afgelopen vijfentwintig jaar is deze dorpsquiz uitgegroeid tot een van de grootste evenementen in Ulvenhout. Jaarlijks nemen er nu meer dan 500 mensen deel, verdeeld over 45 teams.

ULVENHOUT - De organisatie van de quizavond is in handen van Stichting Ulvenhout 700. Deze stichting werd eind jaren '80 van de vorige eeuw opgericht. Met als doel de saamhorigheid in het dorp te vergroten. Dat gebeurde eerst met andere evenementen en vanaf 1994 met een quizavond.

Zeer gemêleerd gezelschap

Wie het lijstje van de deelnemende teams bekijkt, ziet onmiddellijk dat de doelstelling van de stichting meer dan uitgekomen is. Het hele dorp is weer vertegenwoordigd, van de Vrijwillige Brandweer tot de wijkvereniging Molenzicht en van carnavalsvereniging de Dobbers tot de Sportstichting VLUG. Een zeer gemêleerd gezelschap, wat de avond traditiegetrouw oergezellig maakt, aldus de organisatoren. Die er aan toevoegen dat de opbouw van de vragenrondes de laatste jaren redelijk gelijk is gebleven. Maar ieder jaar wordt er wel geprobeerd binnen de rondes te variëren en vindingrijk te zijn. Zo is bijvoorbeeld vorig jaar voor de fotoronde gebruik gemaakt van 'n drone.

Vanaf september in de weer

De in totaal 137 vragen worden door een commissie van mensen personen gemaakt. Vanaf september zijn zij in de weer met het opstellen van vragen, maar ook met het bediscussiëren ervan. De moeilijkheidsgraad wordt tegen het licht gehouden, en ook wordt elke vraag helemaal ontleed zodat er geen discussie kan ontstaan over 't enige juiste antwoord. ,,Discussie moet tot een minimum beperkt worden'', vindt de commissie.

Proef-, foto- en muziekronde

Ook het brainstormen over de invulling van de proef-, foto- en muziekronde vergt de nodige inventiviteit, om ze telkens een echte uitdaging te laten zijn. Zo werd vorig jaar in de proefronde gevraagd naar de smaak van peper- en kruidnoten, was het in de fotoronde de bedoeling de locaties van verschillende prullenbakken te achterhalen en draaide het in de muziekronde onder meer om het herkennen van liederen gespeeld op een doedelzak. Ook dit jaar zullen de rondes weer zijn ingevuld met verrassende onderwerpen.

Een extra feestelijk tintje

Vanwege 't zilveren jubileum is deelnemers verzocht zich in deze kleur te kleden. Dat kan met een prachtige jurk, maar ook wat makkelijker, met een glitterhoedje of boa. De commissie verwacht dat vele deelnemers hier gehoor aan geven zodat deze jubileumeditie een extra feestelijk tintje krijgt.

Meer berichten