Op de 1e Ogentroost in 2018 brengt Sigrid Stigsdatter Mathiassen haar winnend afstudeervoorstelling Remembrane. FOTO: THOMAS LENDEN
Op de 1e Ogentroost in 2018 brengt Sigrid Stigsdatter Mathiassen haar winnend afstudeervoorstelling Remembrane. FOTO: THOMAS LENDEN (Foto: Thomas Lenden)

Zaterdag de 1e Ogentroost van 2018 in PodiumBloos!

BREDA - Afgelopen november ging het Moving Forward-traject van Moving Futures naar Sigrid Stigsdatter Mathiassen voor de herneming van haar afstudeervoorstelling getiteld: Remembrane. Zaterdagavond 13 januari is Sigrid met deze voorstelling te zien tijdens de 1e Ogentroost van 2018 vanaf acht uur in PodiumBloos aan de Speelhuislaan 153 in Breda

Sigrid is een choreograaf, performer en vocalist en voltooide haar studie aan de SNDO (de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling - AHK) met Remembrane. Ze gebruikt woorden en beweging als 'n hulpmiddel om de grens tussen werkelijkheid en verbeelding te laten vervagen. In de winnende solo vindt een subject onverwacht 'n manier om zich te uiten in woede, eenzaamheid en zelfvernietiging. Sigrid onderzoekt wat het betekent om één entiteit te zijn in de veelheid die ze belichaamt. Ze schakelt tussen strijd en sereniteit, en tussen verscheurd zijn en kracht vinden.

Naast Sigrid presenteren zaterdagavond verder ook Marta Alstadsæter & Kim-Jomi Fischer en Florian Myjer hun nieuwe werk. Eerstgenoemd duo brengt de voorstelling Engel, over de innerlijke, dagelijkse strijd van elke mens. Florian Myjer brengt zijn nieuwe solovoorstelling Oliver, 'n persoonlijk portret van een vader en 'n zoon die allebei op zoek zijn naar zingeving. Op persoonlijke en 'n nietsontziende wijze gooit Florian zijn verleden, heden en toekomst in de strijd om tot de kern te komen van wat ons toch drijft om te scheppen, en toont hij het publiek de schoonheid en gevaar van de ultieme maakbaarheid.

De kaarten voor deze 1e Ogentroost van 2018 kosten 15 euro en zijn te reserveren via www.podiumbloos.nl. 'We Are Public'-leden mogen zo binnen.

Wil je nog meer weten? Kijk op www.podiumbloos.nl

Meer berichten