Tijdens de open dag van de Boemeldonckse bouwers kun je ook een kijkje nemen bij CV de Zimkus. Deze club was vorig jaar met deze wagen, getiteld: 'Mijn hoofdstad met Karnaval', derde. FOTO: JEROEN ROMERS
Tijdens de open dag van de Boemeldonckse bouwers kun je ook een kijkje nemen bij CV de Zimkus. Deze club was vorig jaar met deze wagen, getiteld: 'Mijn hoofdstad met Karnaval', derde. FOTO: JEROEN ROMERS (Foto: Jeroen Romers)

Boemeldonckse bouwers houden 14 januari open dag

Dat de carnavalsoptocht van Boemeldonck (zoals Prinsenbeek ten tijde van carnaval heet) in de wijde omgeving bekend staat als één van de grootste en ook mooiste carnavalsoptochten, is intussen bij heel veel mensen bekend. Om belangstellenden nu ook te laten zien hoe deze 'kastelen op wielen' gemaakt worden, houden de verschillende bouwclubs jaarlijks een open dag in hun bouwschuren.

PRINSENBEEK - Zondag 14 januari is het weer zover en kan jong en oud 's middags tussen twaalf en vijf uur gratis een kijkje komen nemen bij de Boemeldonckse bouwers.

Op zes verschillende locaties is het bouwproces van de gigantische carnavalswagens zondag te zien. Er wordt voorlichting gegeven en er zijn allerlei demonstraties, en het bezoek wordt gezellig gemaakt met muziek, een hapje en drankje.

In Boemeldonck wordt sinds jaar en dag alles op de wagens met papier maché gemaakt. Bij de deelnemende clubs is het proces van de constructie, lassen, gazen, plakken en verven te zien. Het doel van al de bouwclubs die je kunt bezoeken, is 'n mooie carnavalswagen wegzetten die trots door de straten van Boemeldonck wordt gereden. De zes deelnemende bouwclubs dit jaar aan de open dag zijn CV de Black Eagles (waarvan de bouwschuur aan de Bosdaldreef 6 staat), CV de Nachtbroakers (aan de Overveldsestraat 33), CV de Zimkus (aan de Bosdaldreef 4), CV de Leutlaaiers (aan de Strijpenseweg 4A), CV de Japjuinen (aan de Overveldsestraat 6) en CV Ga Nou (aan de Prinsendreef 2). Bij elke van deze clubs kun je starten met je tour langs de bouwplekken.

Andere carnavalsgerelateerde activiteiten dit weekend in Boemeldonck zijn de BAK-plaotjesavond op vrijdag 12 januari om acht uur in de Swaen en de uitgifte van de kaarten van de BRAK-zittingen voor de ouderen en voor de kinderen op zaterdagmiddag 13 januari tussen twee en drie uur in de Drie Linden. Ook zijn er deze middag dan al entreekaarten te koop voor de kindermiddag op carnavalsmaandag.

Meer berichten