DE BUURTZAAK aan de Teteringsedijk 2 moet het kloppend hart van de buurt worden. Meer weten?Zie https://debuurtzaak.wixsite.com/website
DE BUURTZAAK aan de Teteringsedijk 2 moet het kloppend hart van de buurt worden. Meer weten?Zie https://debuurtzaak.wixsite.com/website

DE BUURTZAAK gaat zondag feestelijk open

BREDA - Een ontmoetingspunt in de buurt, 'n plek voor culinaire, culturele en sociale activiteiten. Maar ook 'n plek om gewoon koffie te drinken. Om bij te kletsen met mensen uit de buurt. Dat is het idee achter De BUURTZAAK. En dat sloeg zo aan, dat De BUURTZAAK zondag 14 januari realiteit wordt, als om kwart voor drie wethouder Miriam Haagh officieel de sfeervolle ruimte aan de Teteringsedijk 2 opent.

Als je De BUURTZAAK binnenloopt, lijkt 't in eerste instantie of je 'n informeel café binnenstapt. Of iemands woonkamer. De kachel brandt: een mooie herinnering aan de haarden- en kachelwinkel die jarenlang in dit pand gevestigd was. Inmiddels vinden de zaken online plaats en mag de buurt van deze ruimte gebruik maken. En er staat nogal wat op stapel. Want hoewel De BUURTZAAK nog in de opstartfase zit, zijn er dit jaar al heel wat activiteiten. Workshops door talenten uit de eigen buurt, de verkoop van buurtproducten, boeken ruilen, voor elkaar koken, plantenasiel, boekenclub, knutselmiddag, lezingen, expositieruimte, vrijdagmiddagborrel, bridgen en een, koffieochtend voor de ouderen en ouders van jonge kinderen. En dit is nog maar 't begin. Want er is natuurlijk ook nog volop ruimte voor nieuwe ideeën.

Maar eerst is er op 14 januari de feestelijke opening. Die dag is De BUURTZAAK open vanaf twee uur en nadat wethouder de officiële opening heeft verricht, is er alle tijd om De BUURTZAAK en de buurtgenoten beter te leren kennen.

Meer berichten