Foto: Cor van Dijk

Wij, dames 1 van HV United Breda, wensen iedereen een goed en sportief 2018 toe

Afgelopen zaterdag stond de eerste wedstrijd van 2018 op het programma. Velo was de tegenstander. Maar de dames van trainer-coach Maurice van Zielst waren niet goed bij de les. Met name verdedigend liet het, zeker in de eerste helft, te wensen over. Als je 29 doelpunten weet te scoren win je meestal de wedstrijd. Maar als de tegenstander er 39 scoort is dat niet zo. Zoals al aangegeven was de verdediging nog niet wakker na de jaarwisseling. En als je keepster, Tessa Haas, normaal een betrouwbare sluitpost haar dag niet heeft wordt het een lastig verhaal.

De wedstrijd ging nog wel voorspoedig van start. Na 2 scores van Ellen Verkou stond er na 2 aanvallen 2-0 op het scorebord. Door een benutte strafworp van Esmee Donker en een doelpunt van Kirsten van Steenbergen werd de stand gelijk, 2-2. In de aanval erop maakt Susan van der Essen de 3-2. Hierna stokt de productie aan Bredase zijde en scoort Velo er lustig op los. Doordat United niet weet te scoren loopt Velo weg naar 3-6. Middels een score van Lisanne Heijens wordt het nog 4-6 maar dan zijn het de dames van trainer-coach Bart de Koning die verder weg lopen door met name scores van Kirsten van Steenbergen, 5-14 na 20’ spelen. Hierna gaat het beter lopen in het Bredase team en wordt er meer gescoord. Via o.a. 2 doelpunten van Marlou Verkou en Lisa Kaijen wordt het 8-17. Ook Carmen Riepe weet in de laatste 10’ regelmatig te scoren, m.n. als United Breda in dubbele ondertal staat. Zo wordt de ruststand van 11-18 bereikt.

De 2de helft gaat van start met een doelpunt van Velo. Echter blijft, door de om en om scores van beide teams het verschil steeds 8 of 9 doelpunten, steeds in het voordeel van de Wateringse dames. Na een fraaie, middels een break van Demi van Strydonck, gescoorde treffer wordt het verschil weer 7, 20-27. De Bredase dames blijven achter de feiten aanlopen, en zien door fouten in de verdediging ook steeds de tegenstander scoren. Uiteindelijk wordt de eindstand van 29-39.

Deze nederlaag is min of meer toe te schrijven aan een totale off day aan Bredase zijde. Als je naar de tegenstander van vandaag kijkt zijn die allemaal wat sneller in de omschakeling, wat alerter in de verdediging en werken alles wat scherper af. Een terechte overwinning voor de dames uit Wateringen.

Dat moet beter in de toekomst en we zullen er de volgende wedstrijd alles aan doen om een beter resultaat weg te zetten. Oliveo is de volgende tegenstander a.s. zaterdag. De wedstrijd is om 19.00 uur in Pijnacker.

Meer berichten