Na haar debuut in 2016 is er nu bij Uitgeverij De Fontein een 2e thriller verschenen van de in Breda werkzame en in Bergen op Zoom woonachtige Inge Duin: 'Op glad ijs', die zich afspeelt tegen het decor van de Olympische Winterspelen van 2002 in Lake Placid. FOTO: ILONA HELMONS
Na haar debuut in 2016 is er nu bij Uitgeverij De Fontein een 2e thriller verschenen van de in Breda werkzame en in Bergen op Zoom woonachtige Inge Duin: 'Op glad ijs', die zich afspeelt tegen het decor van de Olympische Winterspelen van 2002 in Lake Placid. FOTO: ILONA HELMONS (Foto: Ilona Helmons)

In thriller 'Op glad ijs' blijf je lezen...!

De Olympische Spelen van 2002. Een terroristische dreiging en een dode vrouw met de olympische ringen op haar borst. Voer voor 'n tweede thriller van Inge Duine, getiteld: 'Op glad ijs'. Op zaterdag 13 januari presenteert deze docent Communicatie aan de Avans Hogeschool in Breda vanaf vier uur haar nieuwe boek in theater de Maagd in haar woonplaats Bergen op Zoom.

BERGEN OP ZOOM - Ruim 16 jaar na de terroristische aanslagen van 9/11 vinden we verscherpt toezicht bij sportevenementen heel normaal. Dat is 't in 2002 nog niet. Het jaar waarin de Olympische Winterspelen plaatsvinden in het Amerikaanse Salt Lake City.

De Verenigde Staten leven in angst en de autoriteiten willen koste wat het kost nieuwe aanslagen voorkomen. Het is de periode waarop Duine succesvol teruggrijpt in haar 240 pagina's dikke thriller. Na de dopingaffaires in haar eerste boek, 'De laatste Tour', duikt de Bergse nu in de wereld van het Olympisch schaatsen.

Wanneer 'n dode vrouw wordt gevonden met een afbeelding van de Olympische ringen op haar borst, met daarbij ook de tekst: 'Uncle Sam killed me...!', weet de topschaatster Jennifer Rose dat er iets goed mis is. Ze vermoedt dan dat haar vriend Mike Parker - dé ijshockeyvedette van de VS - verwikkeld is geraakt in allerlei louche zaken en wellicht de veiligheid van de Spelen met opzet in gevaar brengt. In een race tegen de klok moet Jennifer de waarheid achterhalen, voor er meer slachtoffers vallen.

Met de komende Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang in het vooruitzicht, legt Duine in 'Op glad ijs' de link naar de spelen van 2002. En hoe Amerika er alles doet om een nieuwe terroristische aanslag te voorkomen. De waargebeurde feiten van destijds koppelt de Bergse, net als in haar debuut 'De laatste Tour', aan drie fictieve hoofdpersonen. En wie niet is geïnteresseerd in de Spelen, krijgt zo alsnog een hele spannende thriller voorgeschoteld waarin je blijft lezen.

Inge Duine heeft de Olympische Winterspelen van kinds af aan gevolgd. Dat het boek daarover gaat, is geen toevalligheid. ,,Het is eerder opvallend dat mijn debuut over de Tour de France ging'', zegt ze. ,,Zelf ben ik 'n actief amateurschaatster. Met fietsen heb ik veel minder affiniteit. Daarom moest dit verhaal er komen." Tijdens het schrijven van het boek, dat anderhalf jaar in beslag nam, komt Duine erachter dat de IOC, het Internationaal Olympisch Comité steekpenningen kreeg. ,,Corruptie, doping en steekpenningen, daar smul ik van." Het schrijven van 'Op glad ijs' is een stuk vlotter verlopen dan haar debuut. ,,Je weet nu beter waar je op moet letten. Ik werk nu gestructureerder. Dat helpt. Net als de tijdsdruk die de uitgever oplegt. Een deadline heb ik echt nodig." 'Op glad ijs' (ISBN 978 90 261 43 66 3) kost 17.99 euro.

Meer berichten