Ook 49e Gulden Bal zal weer één groot feest zijn

Dinsdag 13 februari, de laatste dag van 't Kielegatse carnaval, wordt traditiegetrouw en dit jaar voor inmiddels alweer de 49e keer het Gulden Bal gehouden. ,,En ook deze 49e keer zal het opnieuw één groot feest zijn'', zo verzekert de organisatie.

BREDA - Het Gulden Bal is een carnavalsmiddag in het Chassé Theater voor de hele familie. ,,Ook voor alleenstaanden is dit 'n goede gelegenheid om onder de vele bezoekers vrienden en kennissen te ontmoeten, en de presentatie is weer in de vertrouwde handen van Rien Roks in de middenzaal en Jan Learbuch in de foyer'', aldus de organisatie.

De grote gangmakers van het Gulden Bal zijn, zoals elk jaar, de muzikanten van de ongeveer twintig carnavalskapellen, die de gehele middag onafgebroken weer de allerbeste carnavalskrakers ten gehore zullen brengen. Dit jaar kun je genieten van onder meer de muziek van Bentzat, de Bimde Blaozers, de Fiepers, Huysluy, Dusz, Goei Weer, Kanniebale, de Loze Lavers, Noggus, Okalnix, Ongeloofeloos, Tapkracht 11, Vorrut Leutje , Toeternietoe, Tworwelwa en Z.W.O. de Makrele. Om halfvijf komt prins Daan van het Kielegat en zijn gevolg langs en in de foyer is er weer kinderopvang, waar kinderen vanaf twee uur hun creativiteit bot kunnen vieren onder deskundige begeleiding van de medewerkers van het 'Brakkenfestival on Tour'. Zo zal er geschminkt en geknutseld worden en worden er ook spelletjes gespeeld.

Het Gulden Bal start om twee uur en de zaal is open vanaf halftwee. De entree is 5 euro, inclusief de garderobe. Kinderen tot en met 12 jaar mogen onder begeleiding van ouders gratis binnen en ook BredaPas-houders hebben op vertoon van hun pas gratis toegang. De toegangskaarten zijn uitsluitend op de dag zelf vanaf halftwee verkrijgbaar bij de kassa van het Chassé Theater.

Nog meer weten? Kijk dan - ook voor foto's - op www.guldenbal.nl.

Meer berichten