In het Huis van de Heuvel is woensdagochtend 24 januari het beweegprogramma 'Samen in Beweging Heuvel/Princenhage' afgesloten. Iedereen die interesse heeft in dit beweegprogramma en meer informatie wil, kan kijken op www.breda-actief.nl/samen-in-beweging of 5 23 35 55 bellen.
In het Huis van de Heuvel is woensdagochtend 24 januari het beweegprogramma 'Samen in Beweging Heuvel/Princenhage' afgesloten. Iedereen die interesse heeft in dit beweegprogramma en meer informatie wil, kan kijken op www.breda-actief.nl/samen-in-beweging of 5 23 35 55 bellen.

'Niet alleen bewegen, het is 'n verzetje'

Woensdagochtend 24 januari is het beweegprogramma 'Samen in Beweging Heuvel/Princenhage' van Breda Actief afgesloten. Bij het Huis van de Heuvel deden senioren mee aan 'n boksworkshop van Bredase Ring, 'n workshop van Stichting Nordic Walking Breda en gymnastiek. Buiten het stimuleren van het lichaam, ontstonden er ook nieuwe vriendschappen.

BREDA - 'Samen in Beweging' is een wijkgericht sportstimuleringsproject dat Breda Actief aanbiedt voor 55- tot 70-jarigen. Na 'n beweegtest, waaraan 160 ouderen deelnamen, maakten 54 deelnemers in de Heuvel en Princenhage kennis met TV Princenhage (samen met Top Tennis Training Brabant), Yogasite Breda en Aqua Vitaal in zwembad Sonsbeeck. Daarnaast namen de deelnemers ook een kijkje bij SV Fier, het aanbod Chi Kung Sport en Spel van het beweegprogramma van Fit for Life en wandelsportvereniging WIEGO.

Een zeer divers aanbod

Tonnie van Zundert is een van de 54 deelnemers en is erg te spreken over het zeer diverse aanbod van 'Samen in Beweging': ,,Vandaag hadden we boksen. Dat was wel pittig, omdat ik niet wist dat er zoveel bij kwam kijken, maar het was weer eens iets anders. Je doet nu dingen waar je eerder niet aan dacht. Ik merk ook dat ik er conditioneel op vooruit ben gegaan.''

Het gaat niet om de prestatie

Een andere deelnemer is Anton Foesenek. Met een grote glimlach vertelt hij over zijn ervaringen. ,,Eerst dacht ik: het is maar voor een paar lessen, maar uiteindelijk heb ik toch de volle drie maanden meegedaan. Ondanks mijn handicap heb ik overal aan meegedaan. Ik had een leuke groep waar ik goed in mee kon. Natuurlijk heb je soms spierpijn, maar dat hoort er bij. Het is niet alleen het bewegen, het is een verzetje. Het gaat er niet om wie de beste is, maar gewoon het bezig zijn en onder elkaar zijn. Ik hoop echt dat er een mooi vervolg komt, want alles is beter dan niks doen!''

Afsluiting is geen afscheid

,,'Samen in beweging' is fantastisch, het sluit aan bij onze doelstelling: de jongeren boeien en ouderen binden'', aldus voorzitter Ben de Ridder van Fier. ,,We hebben daarom besloten binnen Fier een nieuwe afdeling te starten: 'Samen in Beweging'.'' Joan Kuipers, adviseur sport en bewegen van Breda Actief, sluit een vervolg niet uit: ,,Samen met Fier en de deelnemers gaan we kijken naar een vervolg. Het enthousiasme en de energie van de deelnemers werkt aanstekelijk. Het zou zonde zijn als we 't hierbij zouden laten!" Deelneemster Tonnie: ,,Het is echt een heel leuk programma dat je onder de mensen brengt. We zijn ook 'n vriendengroep geworden en we hopen dan ook dat het door kan gaan met diverse sporten, zoals nu."

Meer berichten