Het Vlaams-Nederlands gezelschap WArd/waRD van choreografe Ann Van den Broek brengt 23 februari in Chassé 'FF+Rew 60:00 Revisited'.
Het Vlaams-Nederlands gezelschap WArd/waRD van choreografe Ann Van den Broek brengt 23 februari in Chassé 'FF+Rew 60:00 Revisited'.

Win kaarten voor WArd/waRD met 'FF+Rew 60:00 Revisited'

BREDA - WArd/waRD brengt vrijdagavond 23 februari om halfnegen in het Chassé Theater in Breda de dansvoorstelling 'FF+Rew 60:00 Revisited'. Met om kwart voor acht eerst ook nog een gratis inleiding.

Een sleutelwerk in een œuvre werpt zijn schaduwen vooruit en kondigt aan wat er gaat komen. Zo'n voorstelling is 'FF+ Rew 60:00' uit 2005 voor choreografe Ann Van den Broek. Daarin realiseren vijf vrouwen zich geleidelijk wat hen overkomt, gaandeweg dringt de emotionele of fysieke klap tot ze door. De shock is in 'FF+Rew 60:00 Revisited' universeler, er staan nu vrouwen én mannen op het toneel. Ook van de ingrediënten die Van den Broek de laatste jaren inzet - camera's en live-projecties - onderzoekt ze het effect op het oude materiaal. Een letterlijke herneming is 'FF+Rew 60:00 Revisited' dus niet. Ann observeert en ontleedt, en gebruikt het theater als laboratorium. 'Revisited' wordt 'renewed'.

Veel van het bewegingsmateriaal uit 't oorspronkelijke 'FF+ Rew 60:00' is zo kenmerkend voor het werk van Ann: maskerende poses, angst, bouncen en communicatie met gebaren. In de transitie die Ann nu doormaakt naar de totaalkunstwerken waarin de grenzen tussen disciplines vervagen, keert ze weer terug naar deze periode waarin het fundament van haar bewegingstaal, het emotioneel minimalisme, is gelegd. Nieuwsgierig naar wat haar oude(re) werk haar te vertellen heeft.

WArd/waRD is het Vlaams-Nederlandse gezelschap van Ann Van den Broek. Zij heeft in de afgelopen jaren een succesvol eigen stempel weten te drukken op de dans in België en in Nederland, en haar stukken zijn geregeld op internationale podia te zien. Uitgangspunt voor haar werk zijn emoties en de menselijke gedragspatronen. Wat drijft de hedendaagse getroebleerde mens nu precies. 'Instinctief', 'explosief', 'maniakaal gedetailleerd ' en 'grillig' zijn woorden die op haar werk van toepassing zijn.

Voor lezers van Het Stadsblad liggen er bij het Chassé Theater 5 x 2 vrijkaarten klaar voor deze voorstelling. Om kans te maken op de kaarten, moet volgende vraag juist beantwoord worden: 'In welk jaar ging 'FF+Rew 60:00' in première?'. Je antwoord moet uiterlijk op woensdag 14 februari binnen zijn, via 'n mail aan: redactie.hsb@persgroep.nl (onder vermelding van 'WArd/waRD'-wedstrijd). Vergeet in je mail, naast het juiste antwoord op de vraag, ook niet om jouw naam en je adres en woonplaats te vermelden!

Wil je nog meer weten over deze dansvoorstelling? Kijk dan op www.chasse.nl

Meer berichten