Marie Gieskes kookt voor haar vrienden en familie in Congo in Mondiaal Centrum Breda

Op vrijdagavond 16 februari om zes uur zal marie Gieskes-Nkaka in het Mondiaal Centrum aan Roland Holststraat 71 voor haar familieleden en vrienden een benefietmaaltijd bereiden. De opbrengst hiervan gaat direct naar Congo.

Marie Gieskes Nkaka is inmiddels een bekende Bredanaar geworden. Ze woont al vanaf 1991 in Breda. Na het overlijden van haar man in 1998 had ze de zorg voor haar zeven kinderen, die inmiddels allemaal de deur uit zijn en hun eigen weg zijn gegaan. Nu woont ze alleen en wil graag iets betekenen voor anderen. In dit geval zowel voor Bredanaars van allerlei culturen en voor haar familieleden, die nog in Congo (Kinsjasa) wonen.

Ze heeft nu het plan opgevat om maandelijks een heerlijke maatijd te koken, waarvan de opbrengst gaat naar haar familie. Deze keer zal ze rijst met rode tomaten en kip en salade koken met een zelfgemaakt toetje als verrassing. Het is de bedoeling dat deze kookactiviteit iedere derde vrijdag van de maand plaatsvindt. Marie heeft veel ervaring met koken voor grote groepen en er worddt Congolese muziek gedraaid. het minimumbedrag voor deze maaltijd inclusief koffie is 5 euro.

Voor deze maaltijd graag opgeven bij tinevanderzande@gmail.com tel. 06-18644273

Kijk ook op www.mondiaalcentrumbreda.nl

Meer berichten