Foto: Sanne Miltenburg

Nieuw prentenboek 'Prinses Cupcake' van Sanne Miltenburg

In april 2018 komt ‘Prinses Cupcake’ (uitgeverij Clavis) uit van de in Breda afgestudeerde illustrator. Een grappig verhaal over gezond leven van Miltenburg, bekend van de (internationale) hits ‘De Papawinkel’ en ‘Waar blijft de herfst?’.

Een snoepend prinsesje
Prinses Cupcake snoept altijd van zelfgebakken lekkers, tot de strenge juf Ultra verschijnt. Cupcake mag niet meer smullen en moet veel sporten. Ze bedenkt een plan – want nóóit meer snoepen, dat gaat er niet in! ‘Prinses Cupcake’ is een grappig verhaal waarbij kinderen het plezier van sporten ontdekken.

De balans van gezond leven
‘Zelf ben ik een snoepkont,’ vertelt de auteur. ‘Maar ik wil daarnaast goed voor mijn lijf zorgen en me energiek voelen. Het is een kwestie van evenwicht. Het prentenboek sluit qua thema mooi aan bij de Koningsspelen op 20 april 2019, een sportieve dag waaraan veel scholen meedoen.’

Reactie van een mama: ‘Een spannend boek met gezellige plaatjes! Dit boek helpt me op een leuke manier mijn kinderen te vertellen over gezond leven’.

Win een exemplaar!
Stoeit jouw kind graag met zijn papa? Of houdt hij juist van springen of rennen? Met een kindertekening van een favoriete sport kun je een van de 2 exemplaren winnen van Prinses Cupcake! De uiterste inzenddatum is 15 juni 2018. Download de tekenplaat op www.sannetekent.nl/lezersplaza/extra/prinses-cupcake

Op deze website vind je ook leuke extra’s rondom het prentenboek zoals een boektrailer, puzzels en recepten.

Internationaal succes Miltenburg
‘De Papawinkel’ en ‘Waar blijft de herfst’ zijn de eerder verschenen prentenboeken van Miltenburg. Ze verschenen in totaal in 9 verschillende talen. Daarnaast verschenen beide boeken binnen enkele maanden in herdruk en in de serie Boekentoppers van uitgeverij Van In.

Honderden publicaties
Miltenburg woont in Goirle en werkt fulltime als auteur en illustrator. Ze illustreerde honderden publicaties en schreef tien kinderboeken. In 2015 studeerde ze af richting Illustratie bij de Sint Joost Academie in Breda. In Amsterdam volgde ze een schrijfopleiding bij Script+. Miltenburg is nu bezig met drie nieuwe prentenboeken die in 2018 en 2019 zullen verschijnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden