Deze Bredase basisscholieren lezen 13 maart hun Kinder Trendrede voor, in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh, die na afloop nog een kleine expositie met toekomstbeelden bezoekt, die tot 17 maart te zien zal zijn.
Deze Bredase basisscholieren lezen 13 maart hun Kinder Trendrede voor, in het bijzijn van wethouder Miriam Haagh, die na afloop nog een kleine expositie met toekomstbeelden bezoekt, die tot 17 maart te zien zal zijn.

'Kinder Trendrede' door Bredase basisscholieren

Bredase leerlingen van groep 7 en 8 presenteren dinsdagmiddag 13 maart om vier uur de allereerste 'Kinder Trendrede' in het Stedelijk Museum Breda in de Boschstraat. Ze hebben afgelopen weken nagedacht over allerlei thema's en trends die zich afspelen in de stad en 't land. Om samen de toekomst in te vullen zoals zij hem zien. Deze ideeën hebben ze gebundeld in de Kinder Trendrede.

BREDA - ,,De mening van kinderen is belangrijk, want zij leven straks in die toekomst'', aldus mede-organisator Erica Bol van Teach The Future, een organisatie die zich inzet om toekomst denken in 't onderwijs te integreren. ,,Als de jongeren zelf leren 'voor-denken' over de toekomst, zien ze dat het leuk kan zijn, ze er geen angst voor hoeven te hebben. En als ze zich dat beseffen, dan zien ze dat ze zelf ook invloed kunnen uitoefenen op hun eigen toekomst en die van de wereld om hen heen.''

Kinderen kunnen beleidsmakers helpen hun eigen toekomst vorm te geven. Met dit in 't achterhoofd nam de organisatie (Teach the Future, Extend Limits en Pakhuis B) van de Kinder Trendrede het initiatief om een reeks workshops te verzorgen, waarin kinderen uit groep 7 en 8 van diverse basisscholen in Breda les over de toekomst kregen en trends met elkaar bespraken. De kinderen kregen handvatten om de toekomst te verkennen, te vertalen en naar eigen inzicht vorm te geven. De besproken trends komen uit de Trendrede die 'n groep trendwachers elk jaar samenstelt als inspiratie voor het Nederlandse volk om over de toekomst na te denken. Trends als consumptiedrift, geluks-obesitas, deel-
economie, bouwsteenburger, technologische mens en systeempijn kwamen voorbij. En nu is hij klaar, de eerste Kinder Trendrede! Op 13 maart wordt hij door de kinderen zelf voorgelezen in het Stedelijk Museum Breda. Wil je er ook bij zijn, meld je dan voor 9 maart aan via www.eventbrite.nl/e/tickets-de-kinder-trendrede- 43427420584. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Meer berichten

Shopbox