In atelier Raamberg werken Joke, Christine, Magreet en Wil.en
In atelier Raamberg werken Joke, Christine, Magreet en Wil.en

Chapeau Expositie van beelden en schilderijen Kop Joke en Christine debuteren in Trouwkerk

BREDA - Voor Joke Oomen uit Bavel is exposeren in het Etten-Leurse Trouwkerkje bijzonder. Omdat ze Etten-Leur beschouwt als thuis en omdat ze er geboren en getogen is en "omdat het een mooie plaats voor ons werk." Ze laat haar schilderijen zien samen met mede-debutant Cristine Switters.

Joke: ,,Wij werken met een man of tien in het atelier Raamberg in Klein-Zundert. Elke week. Daarvan kennen we de beeldhouwers Magreet Jansen en Wil Luijten. We vinden het een leuk idee om met zijn vieren te exposeren. Het wordt een divers en boeiend geheel. Zowel de schilderijen van Chritine als die van Joke neigen naar abstractie. Bij Joke omdat ze wonderlj. Bij Christine omdat ze een voorliefde heeft voor vervormingen, verwisselingen, versluieringen, vlakken, en gelaagdheid. Ïk wil juist dat de kijker zijn werkelijkheid erin vindt.''

Ook de werken van Magreet zijn abstracties al zul je er altijd wel een mens of dier in vinden. Maar ook dat laat ze aan de kijker. Ze werkt behalve in hout, steen en keramiek ook met ijzer. Haar inspiratie vindt ze in de natuur, in de bossen en bij de bomen. ,,Zo was het en zo zal het blijven, merk ik.''

Wil Luijten heeft haar hart verknocht aan marmer. Hard, koel materiaal dat niet helpt met aanwijzingen. ,,Alles moet uit jezelf komen. Dus hak ik net zo lang tot ik de ziel te pakken heb. Ik werk nu ook met kunststof, maar dat maakt het niet minder moeilijk, het materiaal is minder zwaar maar geeft zich even zo lastig bloot."

De expsoitie in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein in Etten-Leur-noord is te zien op vrijdag 23 maart van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag 24 en zondag 25 maart van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten

Shopbox