Concert strijkorkest De Camera op 10 maart

Op zaterdagavond 10 maart om half negen uur, geeft strijkorkest de Camera een concert in de concertzaal van de Nieuwe Veste met de viool in de hoofdrol. Violist Jeroen Dupont speelt het vioolconcert in Dm, dat het wonderkind Mendelssohn schreef toen hij nog maar dertien jaar oud was. Dit concert is niet het alom bekende concert in Em dat hij later, op het hoogtepunt van zijn carrière schreef, maar ondanks zijn jeugdige leeftijd zette hij ook toen al een sprankelend, virtuoos concerto neer dat elke topviolist zonder schroom in het repertoire kan opnemen.

Jeroen Dupont (foto) was in 2007 de winnaar van het 21ste Nationaal Vioolconcours Oskar Back, waarvan de finale plaatsvond in het Concertgebouw in Amsterdam.

Verder staan op het programma de 3e suite van Respighi: een mooi, zwoel klinkend romantisch werk gebaseerd op barokke dansen, en een verrassend werk van Gorecki, dat een volle strijkersklank paart aan meditatieve passages. Dirigent Tijmen Wehlburg zal de werken kort toelichten tijdens het concert.

De kaarten voor dit concert kosten 10 euro, met Bredapas kosten het 7,50 euro. Tot en met 18 jaar is de toegang vrij.


 

Meer berichten

Shopbox