Maak kennis met Koerdische tradities

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseert stichting SAZ-Koerden een bijzondere middag in het Mondiaal Centrum Breda. Deze middag staat in het teken van NAWROZ, voor de Koerden het begin van een nieuw jaar. Het staat symbool voor vernieuwing, voor vrijheid.

Het programma start om 13.00 uur en neemt de bezoekers mee op een reis door de Koerdische cultuur, langs kunst, muziek, dans, zang, folklore en natuurlijk ons eten en drinken. Onderweg krijgt u uitleg over de achtergronden, zo wordt onder andere verteld wat de oorsprong van een gerecht is en wat de ingrediënten zijn.

Koerdistan is nog redelijk onbekend, het is een groot gebied dat binnen de landen Turkije, Armenië, Irak, Iran en Syrië ligt. SAZ-Koerden is trots op haar Koerdische achtergrond en wil meer bekendheid geven aan het Koerdische leven door u onder te dompelen in die cultuur. Daarom hopen wij u welkom te kunnen heten op 17 maart 2018! De begeleide reis start om 13.00 uur, later binnenkomen kan ook maar dan loopt u op eigen gelegenheid langs alle onderdelen van deze feestelijke middag. Het programma duurt tot 16.00 uur.

Stichting SAZ-Koerden bestaat uit actieve vrouwen met een Koerdische achtergrond die zich bezig houden met de meest kwetsbaren in de Nederlandse samenleving. Onze doelstellingen zijn: het bevorderen van de integratie, participatie en zelfredzaamheid van vrouwen in het algemeen en specifiek de Koerdische vrouwen in Nederland. De hulp richt zich met name op educatie, ondersteuning, begeleiding en advies op medisch, sociaal en maatschappelijk gebied.

De entree bedraagt 10 euro per persoon, dat is inclusief eten en drinken. De opbrengst van deze middag gaat geheel naar renovatie van basisscholen in Koerdistan, die beschadigd zijn door de aardbeving. De activiteit is niet echt geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar. Plaats: het Mondiaal centrum Breda, Roland Holststraat 71
4819 HP Breda.

Meer berichten

Shopbox