Franse barokmuziek in de Waalse Kerk

De Alliance Française Breda organiseert op donderdag 22 maart in de Waalse Kerk een muzikale avond vol Franse barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw. Ellen Opten speelt op de traverso: een dwarsfluit zoals die in de 17e-18e eeuw bespeeld werd. Zij wordt begeleid door Maartje Vonk op de viola da gamba en door Driek Florie op het klavecimbel.

Het trio speelt muziek van componisten die allemaal iets met het hof van Lodewijk XIV of XV te maken hebben. De meest bekende is wellicht François Couperin (1668-1733). Zijn ‘Quatorziéme concert et dernier de cét oeuvre’ wordt o.a. ten gehore gebracht in de Waalse Kerk. Dit concert is deel van ‘les goûts-réünies’ waarin Couperin de Franse en de Italiaanse muzikale stijlen wilde verenigen.

Ellen Opten studeerde dwarsfluit aan het Brabants Conservatorium en aan het Conservatorium van Brussel. Daarnaast studeerde ze traverso. Ze speelt in verschillende kamermuziek ensembles.

Maartje Vonk studeerde blokfluit en gitaar aan het Brabants Conservatorium en aansluitend viola da gamba. Ze is momenteel als docent verbonden aan het centrum voor de kunsten Breda Nieuwe Veste.

Driek Florie studeerde zang en klavecimbel aan de conservatoria van Amsterdam en Maastricht.
Aanvangstijd: 20.15 uur (kerk open vanaf 19.30 uur)

Locatie: Waalse Kerk, Catharinastraat 83, 4811 XG Breda, 076 522 3633

De toegang is gratis voor leden en cursisten van de Alliance Française. Introducés betalen 10 euro, studenten 5 euro.

De Alliance Française zet zich in om haar leden vertrouwd te maken met zowel de Franse taal als met de Franse cultuur, geschiedenis en actualiteit. Cursussen starten in september en januari. Culturele activiteiten en reizen vinden verspreid over het jaar plaats. Lidmaatschap à 35 euro geeft gratis toegang tot het bijwonen van lezingen en culturele activiteiten van de Alliance Française in binnen- en buitenland. Meer informatie is te vinden op www.afpb.nl/breda.

Meer berichten

Shopbox