Foto: Malou Evers

Proefpersonen gezocht voor onderzoek naar nieuwe behandelmethode voor depressie

Een op de tien Nederlanders kampt met depressieve gevoelens. Depressie blijft een tamelijk “ongrijpbare” materie. Er is nu een nieuwe korte behandeling ontwikkeld, die in de praktijk succesvol lijkt te zijn. Dit succes wordt in een groot onderzoek getoetst.

Een groot aantal therapeuten en coaches (nationaal en internationaal) bundelen hun kennis binnen the Society for Mental Space Psychology (www.somsp.com). Wij zijn op zoek naar proefpersonen die last hebben van depressie. Dat is voor een wetenschappelijk psychologisch onderzoek naar de effectiviteit van een korte, doeltreffende behandelmethode. Als groep samenwerkende therapeuten willen wij achterhalen of de methode ‘Depression in Awareness Space’ (DAS) inderdaad heel geschikt is voor gesprekstherapie om het lijden onder een depressie te verminderen.

Meedoen aan het onderzoek geschiedt uitsluitend op vrijwillige basis en er zijn geen kosten aan verbonden. Het onderzoek is nu nog beperkt, u bent niet in behandeling voor de depressieve klachten, gebruikt geen anti-depressiva of angstmedicatie.

Meedoen? Na aanmelding wordt contact met u opgenomen. Wij maken een afspraak voor een behandelsessie volgens de DAS methodiek. Uw depressieve klachten worden getoetst door middel van een vragenlijst. De therapeut/behandelaar doet ieder gesprek op dezelfde manier. De totale behandelsessie zal ca. 1,5 uur in beslag nemen. Na vier weken komt u nog even terug om het effect van deze behandeling met een score in een vragenlijst te meten. De onderzoeksresultaten worden anoniem weergegeven in de onderzoeksrapportage, uw privacy is gewaarborgd.

Voor zover bekend zijn er aan deze methodiek geen risico’s verbonden. De praktijkervaring van de 40 deelnemende therapeuten leert dat de methode veel kans op slagen heeft.

Meer weten? Heeft u belangstelling om mee te werken aan dit gratis onderzoek met grote kans om van uw klachten af te komen? Neem dan voor 15 maart 2018 contact op met Michiel Brandt, bel 06 53834129, of mail praktijk@mbrandt.nl. Hij neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Meer berichten

Shopbox