De aanmoedigers van basisschool De Wisselaar
De aanmoedigers van basisschool De Wisselaar

Duikteam Argonauta helpt Zappsport

Zappsport van AVROTROS heeft afgelopen donderdag 1 maart opnames gemaakt in zwembad De Wisselaar.

Gelijknamige basisschool De Wisselaar in Breda werd deze keer verrast met een bezoek van presentatoren Naomi van As en Ron Boszhard. Twee teams, bestaande uit 3 meisjes en 3 jongens, werden uitverkozen voor The Battle. Een Battle onder water met echte duikspullen! De 6 deelnemers hadden nog nooit gedoken. Duikvereniging Argonauta, met haar clubhuis aan zwembad De Wisselaar, stond klaar om er een geweldige ervaring van te maken.

Bij aankomst in het clubhuis moesten de kinderen eerst de duikspullen passen. Vinnen, masker en de duikfles met een trimvest en ademautomaat werden uitgereikt. Daarna konden ze te water in het zwembad. Van ervaren NOB instructeurs kregen de kinderen een korte cursus waarbij de basisbeginselen van het duiken werden uitgelegd. Wat een plezier om onder water te kunnen ademen! Bijna meteen voelden de kinderen zich onder water op hun gemak en na wat oefeningen waren ze klaar voor The Battle.

Boven en onder water werd gefilmd en klasgenoten stonden op de tribune om de jongens en meisjes aan te moedigen. Elke deelnemer moest 10 meter onder water zwemmen, daar een kist open maken en de inhoud mee terug nemen. Het team dat als eerste alle inhoud van de kisten mee terug had genomen won.

Ben jij benieuwd naar wie er won?
De uitzending van Zappsport is op zaterdag 31 maart om 8.55 uur op NPO3!

Argonauta viert dit jaar haar 50 jarig bestaan, is de oudste onderwatersportvereniging van Brabant en staat aan de basis van leuk en veilig duiken in Nederland met brevetten van de NOB (de Nederlandse Onderwatersport Bond). Daarnaast kun je bij Argonauta leren snorkelen en onderwaterhockeyen.

Meer berichten

Shopbox