Foto: Jos Thomassen

SymCoBreda concerteert: High Tea met Beethoven

Symfonisch Collectief Breda, het jonge en enthousiaste Bredase kamerorkest onder leiding van Geert Schrijvers, zal onder de titel 'High Tea met Beethoven' een bijzonder programma van klassieke muziek ten gehore brengen. Pièce de résistance is het ijzersterke eerste pianoconcert van Ludwig van Beethoven: een vroeg werk maar al vol vuur, zo kenmerkend voor Ludwig. Dit driedelige stuk wordt vertolkt door de pianist Kelvin Grout, die in het eerste deel de meest virtuoze cadens zal spelen die Beethoven bij dit concert componeerde. Een feest voor elke pianoliefhebber.

De onvervulde droom van Beethoven om als pianist en componist ooit Engeland te veroveren, maar ook pianist Kelvin Grout, van Engelse origine, die zijn opleiding genoot in de prestigieuze Guildhall School of Music in Londen, waren voor ons aanleiding om Beethoven te plaatsen tegenover louter Engelse composities. Onze keuze viel op karakteristieke stukken, zoals het toepasselijke On hearing the first Cuckoo in Spring van Frederick Delius, een kort symfonisch gedicht vol vogelgeluiden en geparfumeerde akkoorden. Ook klinkt de feestelijke English Folk Songs Suite van Ralph Vaughan Williams en enkele delen uit Lincolnshire Posy van Percy Grainger, die aan Engelse volksmelodieën zo'n moderne draai wist te geven. Dit laatste werk klinkt in een kleurrijk en geraffineerd arrangement van dirigent Geert Schrijvers.

Dit concert kunt u beluisteren op zaterdag 24 maart om 20.15 uur in de concertzaal van Nieuwe Veste in Breda. De toegang is 15 euro, kinderen 5 euro. Tickets verkrijgbaar via balie van Nieuwe Veste. Meer info via: www.symcobreda of via 06-50282312.

Meer berichten

Shopbox