Het VLC Podium - v.l.n.r. Noor Brinkman, Liza van der Werf en Lies van der Made
Het VLC Podium - v.l.n.r. Noor Brinkman, Liza van der Werf en Lies van der Made

Turnsters VLC Breda vullen hele podium op regiovoorronde

De turnsters uit niveau Pupil 2 D2 van VLC Breda, die afgelopen zondag de eerste regiovoorronde hadden, mochten het goud, zilver en brons mee naar huis nemen. In hetzelfde weekend werd Suze van Gool eerste in de categorie Jeugd D3. En mocht Liessel Mureau, uitkomend in Pupil 1 N3, het brons mee naar huis nemen in de regiofinale.

Afgelopen zaterdag en zondag is VLC Breda met een elftal turnsters afgereisd naar het Zeeuwse Terneuzen om deel te nemen aan de regiofinale van de derde divisie op zaterdag en de eerste voorwedstrijd van de D2 en D3 op zondag. Feline van Binsbergen, die turnt in Jeugd N4, mocht het spits afbijten in de regiofinale. De jonge turnster heeft zich al geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap en in deze 'bonuswedstrijd' waren de zenuwen dan ook een heel stuk minder dan in haar voorwedstrijden. Dit werkte echter niet in haar voordeel. Feline maakte geen grote fouten, maar had hier en daar wat slordigheden waardoor ze een podiumplaats misliep. Ze behaalde een zesde plaats.

Instap N3 turnster Jente Belt en Pupil 1 N3 turnster Liessel Mureau waren in de middag aan de beurt. Liessel turnde een plaatje van een vloeroefening, die volgens de trainsters zeker een 14,500 waard was. Helaas was de jury nogal kritisch en viel het cijfer lager uit. Ze behaalde uiteindelijk toch de tweede plaats op dit toestel, wat zorgde voor een bronzen medaille in het totaalklassement. Jente haalde een tweede plaats op rek, maar was deze keer iets te slordig op vloer. Jente werd vijfde.

Op de zondag was het de beurt aan Pupillen 1 D2 Flore Sophie Grosjean en Charlotte Westphal en Pupillen 2 D2 Liza van der Werf, Noor Brinkman en Lies van der Made. Charlotte haalde een eerste plaats op brug, maar miste in het totaalklassement nipt het podium. Flore Sophie volgde op de voet met een vijfde plaats. Lies begon sterk op balk met maar liefst 14,050, een monsterscore. Liza was allround sterk en Noor blonk uit op vloer. Onverwacht bestormden alle drie de turnsters het podium. Liza won goud, Noor won zilver en Lies kreeg het brons omgehangen.

In de laatste ronde mochten de Jeugd D3 turnsters zich nog bewijzen. Suze van Gool, Iris Pijpers en Noortje Zandee begonnen alle drie met een prima brugoefening. Bij iedereen lukte het ophurken en overspringen. Suze zette een plaatje van een balkoefening neer en Iris was zeer krachtig op sprong. Noortje is juist weer goed in het toestel vloer waar zij eerste werd, samen met Suze overigens. Noortje werd netjes 10e, Iris werd 6e en Suze mocht het goud in ontvangst nemen. 

Meer berichten
Shopbox