Foto: myriam melai

Omnia Somnia - expositie in Galerie Drift Breda

Expositie Omnia Somnia in Galerie Drift aam de Liniestraat 121 in Breda van 10 maart t/m 8 april 2018. Open op: donderdag vrijdag, zaterdag, en zondag van 13.00 uur - 17.00 uur.

Exposanten: Liesbeth Verhoeven - tekeningen, Myriam Melai - schilderijen en Tony Hermsen - sculpturen in marmer.

Omnia Somnia - Alle Dromen

Liesbeth Verhoeven

Het speelse werk van Liesbeth Verhoeven is gebaseerd op gekke fantasietjes, haar dromen en wetenschappelijk onderzoek. Ze combineert dit met elkaar en werkt het uit tot tekeningen op papier en glas, collages, kostuums en performances. Ze doet dit op een lichte manier, maar haar werk heeft vaak een serieuze ondertoon. Met haar werk stelt Liesbeth Verhoeven de vraag wat de positie is van het individu ten opzichte van de rest. Hoe inwisselbaar of uniek ben je? In hoeverre wordt je bepaald door je omgeving?

De tekeningen in het midden van de zaal komen voort uit Verhoevens dromen van afgelopen jaar. Ze onthield die erg goed en ze waren visueel sterk. Dromen zijn de speelbal van je hersenen, maar in wakende toestand aan de tekentafel manipuleert Verhoeven ze tot nieuwe beelden.

Myriam Melai

Een schitterende ode aan de kleur!

Vertrekpunt is haar atelier met mooie hoge ramen, die uitzicht bieden op in Amsterdamse school gebouwde huizen. Dagdromen geeft de ruimte om te sturen, waarnemingen te verdraaien, er op een andere manier naar te kijken en opnieuw vorm te geven. De schilderijen van Myriam Melai zijn gebaseerd op (selectieve) waarnemingen uit de eigen omgeving, zoals stads- of landschapsimpressies of details ervan. Het palet beperkt zich tot twee of drie kleuren, die onderling gemengd worden. Composities van vormen in sobere kleuren worden door onderlinge samenhang een monumentaal totaalbeeld. Zo geven vormen en kleuren een andere betekenis aan de werkelijkheid. In de twee- en drieluiken worden monochrome gecombineerd met landschaps- elementen.

In de galerie bevindt zich een kleine intieme ruimte, een white cube, als een schatkamer, waarin Myriam Melai haar monochromen presenteert. De installatie van kleine monochrome schilderijen is het resultaat van een onderzoek naar kleur (afstand genomen van het narratieve). Door het weglaten van het verhalende (waarin kleur een ondergeschikte rol speelt) wordt in een monochroom doek de kleur het beeld, een opzichzelfstaand gegeven.. Ieder monochroom doek wordt een autonoom werk met een eigen karakter. Acrylverf aangebracht in vele dunne lagen, in verfijnde structuur, waarbij de kwaststreken nog zichtbaar blijven.

Tony Hermsen (1949 - 2016)

Beeldhouwer, tekenaar, schilder en een gepassioneerd liefhebber en beoefenaar van de tango. Midden tussen de schilderijen van Myriam Melai liggen een reeks van schitterende sculpturen in wit carrara marmer van Tony Hermsen. De beelden hebben een uiterst verfijnde en zeer poëtische uitstraling. Je zou er stil van worden, en kunt er van wegdromen. De plooitjes in de beelden zouden kunnen staan voor "zonnestraaltjes" of toch misschien voor "een maagd aan de waterkant met gekromde teentjes.."

De titels van zijn werken wisselden steeds. De combinatie van deze drie kunstenaars maakt de expositie absoluut bijzonder. De expositie is nog te zien tot en met 8 april 2018. Naast deze expositie vinden er regelmatig andere activiteiten plaats in Galerie Drift. Zo is er op 18 maart om 15.00 uur de presentatie van de nieuwe dichtbundel van Sven de Swets. En op 25 maart participeert Galerie Drift in de kunstroute.

Kijk ook eens op de website www.kunstdrift.nl.

Meer berichten

Shopbox